Recept på värdens godaste saffranspannkaka!


I dag har det varit mycket jobb och jag bestämde mig för att göra en saffranspannkaka i kväll. Det är både superenklet och gott. Jag serverar med lättvispad grädde och hallonsylt. Försvinnande gott!

Saffranspankaka för 2-4 personer

500 g färdig risgrynsgröt

1 dl socker

2 ägg

2 dl möjlk

1/4 tsk salt

0,5 g saffran

Lite smör att smöra formen med

Gör så här

Rör i hop alla ingredienser ordentligt. Smöra en ungsfast form och själp upp smetet i formen och sätt in i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter. Saffranspannkakan är klar när den fått en gyllenbrun fin yta.

Det blir godast att servera med lättvispad grädde och hallonsylt eller om man föredrar någon annan sylt så klart.

Saffranspannkaka i fin rosa form från Gerbera hos Pretty Home Blog

Detta är en sådan rätt som är perfekt att göra om man har lite risgrynsgröt över i kylen och inte riktigt vet vad man skall göra med den! Sjävl köper jag risgrynsgröt bara för att kunna göra just saffranspannkaka.

Att den är solgul förgyller bara tillvaron lite extra! Önskar er en härlig eftermiddag!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.