Ändrade matvanor kontra bantningspulver/metoder!


I dag tänkte jag ge min syn på vad jag tycker om bantningspulver eller dieter där man antingen skall äta en bars eller skall ta något pulver några gånger om dagen eller bara vissa måltider. Generellt så tycker jag att det är en bra idé om man kan hantera det på rätt sätt.

Vad är det då att hantera det på rätt sätt. Jo det är om man i kombination ser till att ändra sina kostvanor och mer ser det som en pepp att gå ner några kilo så att man ser att det händer något.

Det som jag tycker att den inte hjälper till med och det som är avgörande för om man skall hålla vikten eller ej är att det mest viktiga är att förändra sina matvanor och synen på vad man äter. För egen del så skulle det vara förödande för det skulle innebära att jag kan fortsätta och äta en del onyttigt och då förändrar det inget i sak, så när jag i så fall skulle börja äta som vanligt igen så skulle det bara vara en tidsfråga innan jag gick upp de där kilona igen.

Så där fick ni min syn på det hela. Om man däremot kan hantera det och ändrar sina vanor, ja då är det en helt annan sak.

När jag kom in i klimakteriet så var jag tvungen att börja se på mat på ett helt annat sätt än jag gjort tidigare. Förut var det mer en mysfaktor. Att ordna mysiga middagar. Lyxiga efterrätter (älskar efterrätter). I dag är det mer ett konstaterande att jag kan absolut inte unna mig något extra att äta eller en god dessert om jag inte försakar något annat.

Det betyder att jag måste träna innan jag kan äta det där som jag planerat och det i sin tur betyder att jag måste planera allt jag äter och allt som inte är planerat har jag bestämt att säga NEJ till. Det gör det mycket enklare för mig för jag har då regler att rätta mig efter och när jag har regler och en plan att följa då går allting lekande lätt.

Hoppas ni har en fantastisk dag i solen!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.