Veckans träningsuppföljning!


Denna veckans träningsuppföljning är den sista veckan i min 4 veckors utmaning för mig själv men jag har redan bestämt att fortsätta min utmaning i ytterligare 4 veckor. Min utmaning går ut på att jag skall gå ner ett antal kilo. Jag vill känna mig hälsosam. För mig är det otroligt viktigt och jag tror det bli ännu viktigare ju äldre man blir. Jag vill helt enkelt skapa dom bästa förutsättningarna för mig själv.

Träningsprogram och armhävningsutmaning och plankan
Veckans Träningsuppföljning

Jag vill ha en kropp med ett BMI som ligger inom gränsen för normalviktig. För mig personligen är det viktigt. Det i sin tur betyder att jag har en hälsosam livsstil. Min förhoppning är att det i sin tur kommer bidraga till att jag inte drar på mig onödiga sjukdomar som jag kan undvika genom att hålla mig inom vissa gränser. För mig är det superviktigt.

Hela jag mår bättre.

Jag har gått ner 0,5 kg denna veckan och ytterligare 5,5 cm på mina mätställen. Nöjd med resultatet och har beslutat att köra 4 veckor till! Den främsta fördelen är att jag mår så mycket bättre. Främst för att jag lagt om mitt matintag.

Jag justerar saker varje vecka. Den här veckan har jag inte tagit med mig mat till jobbet, utan istället köpt en sallad som jag plockar ihop själv så att den innhåller det jag får äta! Där jag jobbar har vi en restaurang som heter Picadeli. Perfekt tycker jag! Det blir en sådan sallad varje dag även denna veckan.

Jag skulle också vilja börja träna styrketräning snart då jag behöver lägga på mig lite muskler. Jag skall dock vänta några veckor till. Kanske blir det lagom när dessa ytterligare 4 veckor är över.

Jag fortsätter att väga mig varje morgon

Jag hävdar fortfarande att väga mig varje morgon är det bästa sättet när jag vill gå ner några kilo. Anledningen är att jag direkt ser hur min vikt påverkas av gårdagens intag och av det lär jag mig massor. Det behöver inte betyda att jag inte kan äta på samma sätt igen om det skulle visa sig att jag gick upp. Utan det betyder att jag vet hur en viss mat påverkar min vikt. För mig är det en viktig lärdom. Det kan handla om att kombinera rätt måltider.

Portionsstorlek

Det är en svår konst. Jag tror alla över lag tror dom behöver mer mat än vad kroppen faktiskt behöver. Det är också en speciell tid vi lever i när vi kan handla mat dygnet runt och var och varannat tv-program handlar om mat. Allting i livet handlar som vanligt om balans. Man måste hitta sin egen balans i det hela. Det är ditt eget ansvar att säkerställa att du äter på ett häslosamt och hållbart sätt för din framtid. Jag försöker äta så mycket grönsaker jag bara kan. Det får min kropp att må riktigt bra.

Önskar er en underbar start på er vecka!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.