Hur jag gör för att få in bra rutiner?


Hur gör jag för att få in bra rutiner med träning och mat? Det jag försökte säga i mitt tidigare inlägg! Jag tänkte skriva om hur jag går jag till väga och hur jag gör för att få in bra rutiner? Redan för ett antal veckor sedan bestämde jag mig för att ta bort allt godis och onödigt i min kost. Med det menar jag godis, chips, fika och desserter. Helt enkelt onödigheter. Men jag bestämde mig också för första gången att inte dra det till extrem-hållet. Utan att t e x behålla våra fredagar där vi firar veckan. Att jag får äta något riktigt gott i bland. Då pratar vi om mat och inte något annat.

Hur jag gör för att få in bra rutiner?
Hur jag gör för att få in bra rutiner?

Skillnader mot att gå all in

Jag bestämde mig också för att lägga in rörelse 5 ggr i veckan. Inte som jag brukar när jag går all-in och köra varje dag! En annan sak jag bestämde mig för var också att få till sömnen. Att verkligen lägga mig bestämda tider. Det enklaste av allt. Aldrig efter 23:00 men helst kl 22:00.

Veckans resultat

Jag försöker helt enkelt se vad det gör för min hälsa. Att verkligen skapa långsiktiga rutiner som inte bara gör att jag ibland känner att jag behöver lägga in en extra växel. Jag vill försöka utvärdera hur det påverkar. Jag har på dessa veckor gått ner ett antal kilo. Helt otroligt. Men det krävs förstås tålamod de första veckorna. Det första veckorna var tuffast tyckte jag för jag såg inte så stort resultat som jag gör när jag går all-in. Den här veckan har jag dessutom gått ner totalt 10 cm i mått förutom ytterligare 1 kg.

Det känns som jag lyckats

Nu har jag kommit till en fas när det känns som om jag går ner fast jag inte anstränger mig alls! Det är precis som om kroppen är på väg tillbaka till någon form av balans. En balans den är gjort för.

Jag vill äta bra mat med bra råvaror men jag vill också äta det jag verkligen tycker om. Att kunna äta nästan allt men inte alltid. Att försöka ta ett eller ett par saker i taget. Inte allt på en gång.

Detta betyder bland annat att jag dragit ner på portioner. Tidigare åt jag oftare och mer. Nu äter jag på bestämda tider och lagom portioner. Jag äter mig inte mätt. Nu börjar kroppen vänja sig vid det. Jag mår mycket bättre, men jag har inte gjort några stora förändringar. Den största förändringen jag gjort är att ta bort onödigt godis, fika och det är inte en stor uppoffring.

Utöver detta har jag just nu en massa skador. Den värsta just nu är väl fortfarande mitt brutna finger. Det är också ett skäl till varför jag försöker göra detta på ett annat sätt. Att se att jag klarar det även när jag har en eller flera skador. Nu börjar dock handen läka och jag kan greppa lite grand så kanske om en vecka eller två att jag kan gå till gymmet igen. Alltså finns det inga ursäkter att inte ta tag i min egen hälsa. Det känns väldigt bra!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.