Träningsmål för hösten!


Mitt fokus gällande träning just nu gör jag på ett sätt som jag nog aldrig gjort förut. Det handlar om rimliga mål utan stress. Jag försöker sakta men säkert införa nya mer hälsosamma rutiner i min vardag. Detta gör att få dom att hålla på sikt. Jag är annars superbra på att gå all in. Denna gång har jag bestämt för att mer noggrant välja min väg för att skapa en verkligt hälsosam livsstil. Att inte ändra allt på en dag är en del av mina träningsmål för hösten.

Träningsmål för hösten!
Träningsmål för hösten!

Träningsmål innebär förstås olika för oss alla. För mig så innebär det att komma tillbaka till min idealvikt som alltid varit densamma. Jag skall ligga någonstans mellan 62-64 kg med mina 173 cm. Det för mig är en perfekt form för att jag skall trivas och nu skall jag ta mig tillbaka dit. Jag satsar alltså inte på att gå ner så snabbt som möjligt på kortast möjliga tid. Utan jag försöker göra bra val.

Hälsa viktigare ju äldre man blir

Skälet till detta är att jag framför allt tänker på min ålder och hur viktigt det är att hålla sig i form för att inte behöva drabbas av sjukdomar som annars kommer som ett brev på posten är man blir äldre. Jag vill vara rörlig och jag vill känna att jag är fin! Det är mitt mål. Det betyder så klart att jag fortfarande vill lägga på mig muskler och få bra tider på löpning. Denna gång i en takt så att jag även hinner vänja mig själv vid förändringarna så att dom sedan kvarstår. Det är just det som är det viktiga. Att få in rutiner som man vill, och framför allt kan hålla sig till.

Som ni vet har jag redan börjat träna på gymmet. Har dock fått avstå i ett par veckor sedan jag bröt lillfingret och stukade några av de andra fingrarna. Nu börjar det kännas mycket bättre vilket snart innebär att jag kan greppa med handen och därmed kan jag snart börja träna styrketräning igen. Det ser jag mycket fram emot. Än så länge har jag just börjat kunna hålla i saker med höger hand igen. Det är ett stort framsteg.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.