Hur jag tänker med min form!


Viktnedgång och fettförbränning kan man göra på olika sätt, men i grunden skall man inte stoppa i sig mer än vad man gör av med. Själv så har jag aldrig gått på någon diet (med undantag för när jag provade LCHF i 6 veckor för att själv faktiskt se fördelar kontra nackdelar innan jag kunde kritisera så måste man själv pröva).

IMG_2955

Så varför tar jag inte till någon diet eller metod för att bli av med det fett som jag har tänkt att ta bort för att komma i form. Jo för att jag har bestämt att jag skall inte bara gå ner i vikt för en viktnedgång är inget mål i sig. Målet är att komma i form på ett långsiktigt och sunt sätt som gör att jag under tiden skaffar mig en livsstil jag faktiskt kan leva med och att jag lägger på mig muskler för att på sikt är det dom som kommer hjälpa mig och det innebär även för mig att jag kan äta av allt det jag vill äta av.

Jag vet att det fungerar för jag har varit där, med träning och rätt typ av mat så kan man äta i princip vad som helst. För saken är den att om man bara har en hög fettförbränning så kan man äta i stort sett allt. Sedan gäller det självklart att ta bort det som ändå inte är bra för kroppen.

Jag är snart 50 år och fyller just 50 år om ca 9 månader och då skall jag vara i toppform. Jag vet att vägen dit inte är enkelt men jag har lovat mig själv och min hälsa att ta mig dit igen. Dessutom ett kul mål.

IMG_3166

Jag har flera mål på vägen bland annat små och lite roliga mål som att kunna gå ner i spagat igen. Att stå på händer…..att gå på händer. Att kunna göra minst 50 armhävningar i rad utan uppehåll. Detta är bara små mål på vägen för att nå andra mål som jag vill och måste uppnå för att ta mig dit jag vill, och är en bra indikation på hur långt jag faktiskt kommit.

Stretch är ofantligt viktigt när man tränar styrketräning. Det är otroligt viktigt att behålla sina muskler i sin totala längd för gör man inte det så kommer man automatiskt råka ut för skador på vägen. När man tränar tungt är det viktigt att inte bara göra ”korta” repetitioner utan se till att man tränar varje muskel i sin absoluta längd. Att få förkortade muskler kommer på sikt bara ge problem med kroppen eftersom man då får en annan hållning och det i sin tur kan göra att andra delar i kroppen tar skada. Stretch är lika viktigt som själva träningen och under kommande månader så kommer jag även planera in stretch på ett helt annat sätt för nu börjar det bli allvar. Jag kommer få igen det!

Jag skall snart presentera mitt nya program som startar den 28 december och där kan ni läsa mer om mål och om vad jag skall uppnå tills när. Tiden går ofantligt fort och nu är det faktiskt bara 9 månader kvar tills jag fyller 50 år

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.