Hur många steg om dagen bör man gå?


Hur många steg om dagen bör man gå? Självklart beror det på i vilken form man befinner sig. Det finns ingen universallösning på hur många steg om dagen man bör gå. Man kan inte bara börja gå en mil om dagen från ingenstans. Som alltid så måste man vänja kroppen vid en viss belastning oavsett men inte på samma sätt vid promenad. Vila mellan varven är viktigt om man är helt otränad, annars drar man garanterat på sig skador. I går gick och sprang jag sammanlagt nästan 18 kilometer och 21000 steg. I dag är en ny dag så jag startar dagen med 7 kilometer.

Hur många steg om dagen bör man gå?

Gör en utmaning till dig själv

Jag har min utmaning att gå 22 mil under augusti månad och just nu så har jag 18 km kvar att avverka på 2 dagar. Det blir ett snitt på 9 km och dagen och det skall jag klara. Då är det bra att börja dagen med någon form av träning så att man får en bra start. Jag kom lite efter i början på månaden och jag är inte personen att ge upp utan det är bara försöka att göra det bästa man kan och hoppas man kommer i mål. Dessutom gynnar det något bra. Det vill säga rörelse.

Jag skulle säga att man måste komma upp i rörelse mellan 7000-8000 steg om dagen för en normal dag och då menar jag även vilodagar. Annars burkar man säga att 10000 steg om dagen är ett bra mål. Men det viktiga är att man balanserar energi man gör av med och det man stoppar i sig. Rörelse är alltid bra för kroppens alla organ. Det bästa tycker jag är att sätta ett mål för en vecka. Då kan man vila någon dag och gå resterande dagar.

Tänk på att även små promenader på 1 km eller 2 gör otrolig skillnad för det totala antalet steg på en dag. Så om man går lite mer över lag så är man snart i hamn. Jag tycker det är roligt att räkna steg. Det är ett enkelt och bra sätt att komma i gång med rörelse och antigen har man en klocka som räknar steg eller så kan man köpa sig en stegräknare.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.