Hur motiverar man sig själv att träna!


Så härligt att det är fredag igen och veckorna går så fort!

I går gjorde jag mina 30 minuter igen på mitt löpband, och jag har funderat mycket på detta med motivation. Att egentligen är det nog inte så att de flesta av oss känner ”wow” nu skall jag träna, varenda gång. Utan de allra flesta gångerna är det bara att se till att komma iväg. Att, som jag brukar säga, inte tänka så mycket.

Jag tror inte det finns en enda gång när jag INTE tänkt efter min träning! Wow vad bra att jag kom i väg och vad bra det känns!

Så när folk säger ”jag tycker inte det är roligt att träna” så är det inte det som är poängen, man tränar för att vara hälsosam för att kroppen behöver röra på sig och för att man mår så mycket bättre när man tränar och äter rätt och det är helt enkelt en karaktärsfråga skulle jag våga påstå!

Vi måste vara mer rädda om våra kroppar! Jag fokuserar väldigt mycket på vad jag stoppar i mig. Det är en enkel ekvation. Hinner jag inte träna så får jag äta jättelite till middag! Kroppen behöver nämligen inte mer när jag inte tränar. Det jag tycker är tråkigt är att det fokuseras så väldigt mycket på att man får inte ”banta”. Då skulle jag i stället vilja säga, man får inte stoppa i sig mer än man gjort av med. Det är inte svårare än så!

Jag vet att jag kanske provocerar några nu, men i dagens samhälle med mycket stillasittande så är det än mer viktigt att hitta rutiner för träning! För man kan inte äta massa mat och sitta still hela dagarna då kommer sjukdomarna komma som ett brev på posten. Våra kroppar är gjorda för att arbeta!

så med det sagt säger jag, det är inte enkelt att ta sig till träning varje dag. Det är en ren och skär mind-set inställning!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.