Hur skall man få till sin träning under Corona!


Hur skall man få till sin träning under Corona? Jag vet inte hur ni fungerar, men för mig är det lite som att jag tappar rutinerna när jag jobbar hemifrån. Det sker succesivt utan att jag själv knappt märker det.

Träning under Corona!

Man kan tro att man borde få mer tid över eftersom man inte längre behöver ta sig mellan hem och jobb. För mig har det funkat bra dom första veckorna sedan har jobbet tagit över allt eftersom. Det börjar med ett möte över lunchen och sedan hela eftermiddagen till sent.

Jag har kommit fram till att när man inte är på kontoret så krävs många fler möten för samma sak. Något som annars hade varit en snabb avstämning över kaffeautomaten på jobbet.

Hur som helst så körde jag på bra dom första veckorna och sedan kom jag ur rutinen. Är det samma för er!? Hur känner ni? Jag tränar men det blir lite mer sporadiskt och lite mer oplanerat. Inte bra! Det är viktigt att planera in träning!

Träning under Corona

Därför skall jag försöka att köra någon form av uppföljning här för mig själv och även för er om ni vill hänga på. Om vi bestämde oss för att ta minst två stycken 30 minuters promenad varje dag. Varför två undrar ni säker då? Min tanke är att komma i från datorn för att man sitter ner så mycket. Att få ett naturligt sätt att röra sig. Om man gör det en timma i stället är naturligtvis det ännu bättre, men om man börjar i liten skala tänker jag att det blir av! Det är det som är det viktiga! Att det blir av!

Vilken träning är bra!? Den som blir av…hahahahaha!

Det kan så klart vara en löprunda eller en promenad. Ni bestämmer själva, men 30 minuters promenad är ca 3 – 3,5 km lite beroende på tempo. 30 minuter är nästan ingenting! Det är enkelt och man är snart hemma igen. Dessutom är det mycket bra för blodcirkulationen och för hela kroppen och inte minst för hjärnan! Ett avbrott och frisk luft!

Nu kör vi! Hänger ni på? Gör en liten kalender och sätt kryss för varje promenad ni gör och skriv ner hur lång tid ni var ute! Deal!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.