Intervaller och träna på hållning!


Jag har några saker som jag brukar träna lite mer av när jag inte är i riktigt form. Det gör att jag tar mig tiden att träna intervaller och träna på hållning! När man ändå inte kan springa obehindrat i 60 minuter så är det viktigt att öva på det som kommer bli viktigt. Det jag menar med att ”kommer bli viktigt” är om man vill kunna springa på bra tider sedan när konditionen är bättre!

Intervaller på löpband är perfekt

Just nu över jag intervaller på löpbandet. Eftersom det är jag själv som styr så gör jag det lite efter dagsform. I går kändes min kropp utsliten och idag på morgonen när jag gick upp så bestämde jag mig för att inte pressa mig så hårt i dag! Det resulterade i att jag började ändå att springa och det gick bättre och det blev längre än någon av dagarna i denna veckan.

Vilade mig en stund och bestämde sedan för att ta 30 minuter powerwalk som slutade med 30 minuter intevaller i stället! Alltså kroppen!

Öva på hållning

Det jag övar på när jag kör powerwalk är hållning. Något jag verkligen behöver särskilt nu när man sitter hemma mycket. Det kommer gynna min löpning och min gång framöver. Man behöver inte göra några överdrivna rörelser

Löpband hemma är perfekt i dessa tider!
  • Skjuta fram höften lite grand så att man använder stjärtmusklerna när man går och inte överbelastar knän.
  • Sträcka på ryggen så man känner att skulderbladen går i hop i ryggen, då bröstar man automatisk upp sig lite grand men inte överdrivet.
  • Slappna av i axlar
  • Höja huvudet och titta raktfram

Detta är perfekt att göra när farten ännu inte är så hög. Den absolut viktigaste av dessa är att använda rumpans muskler när man går. Pröva får ni se att det är enorm skillnad!

Det får bli dagens lilla träningstips från mig!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.