Måndag är lika med extrakoll på träningen och resultat


Måndag för mig är alltid den dagen i veckan som jag tar en extra titt på hur träningen gått och vilka resultat det gett. Jag väger mig varje dag, men på måndagar så brukar jag även mäta mig. Jag är alltid väldigt tuff mot mig själv i dessa lägen. Har jag sagt att jag skall skärpa mig och gå ner dom där extra kilona som jag lagt på mig under en hektiskt arbetsperiod, så skall jag banne mig göra det också.

Jag är alltid stenhårt och går inte resultatet som jag väntat mig så blir det justeringar. Jag gör alltid bara jämförelse med mig själv och ingen annan. Det viktiga är att om det inte går enligt plan, att man verkligen tar sig tid och fundera varför och gör något åt det i stället för att tappa lusten. Den enda som annars får lida är du själv.

Det är av den anlednignen det är så viktigt att skriva upp allt man äter och hur mycket man motionerar. Då får man en koll över hur det ser ut och när man lärt sig detta. Senare kan man sedan låta bli att skriva upp över en tid för att se hur det går så länge man följer planen. Jag brukar också inlednignsvis väga min mat för att få lite kontroll, sedan slutar jag med det för jag lär mig vilken mängd jag skall ta.

När det inte går som det skall då får jag helt enkelt ransaka mig själv, vad jag evetuellt gjort fel, eller vad jag kan justera, förändra och göra bättre. Vikt och hälsa är om möjligt ännu viktigare än något annat och man måste försöka prioritera sig själv här. Låt andra anpassa sig efter dig som omväxling! I bland kommer livet i mellan, men huvudsaken är att man tar tag i det. Sluta titta bakåt. Titta framåt! Det är det enda du kan göra något åt!

Den här perioden med träning och bra mat har gått väldigt bra! Några dagar hade jag probelm, men då gjorde jag precis så som jag beskrev ovan. Funderade på vad jag kunde göra annorlunda och justerade mat och mellanmål.

Jag har bestämt mig för att ta det i ett lungt tempo och snarare bygga muskler som i bland annat kommer innebära att jag inte går ner så mycket i vikt, men på sikt så kommer det bli mycket bättre och fördelar i stället. För att få ihop allt så är det så här jag bestämt att göra!

Jag hoppas ni får en fantastisk måndag. Min träningsväska är packad. I kväll blir det styrketräning och TRX. Fokus på ben och rumpa!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.