Min träning 14 dagar framöver!


Nu börjar mina operationssår läka ganska bra. Jag har fortfarande en tid kvar och svullnaden kommer inte lägga sig förrän om ca 3 veckor! Jag känner mig redan väldigt nöjd så jag ser inte det som ett problem.

Samtidigt måste jag nu vara försiktig med vad jag gör då kroppen fortfarande jobbar hårt med att ta hand om de operationssår som finns, det skall man ha respekt för. Jag har särskilt stor respekt för detta efter som jag gjort något i mitt eget ansiktet. Jag vill absolut inte att mitt utseende skall förändras och är enormt mån om att denna, den största operation jag någonsin gjort verkligen blir bra och att inget oförutsett händer, och då gäller det att inte utsätta sig för någon onödig fara.

Jag är fortfarande tejpad runt ögonen och den skall sitta kvar i några dagar till! Såret i pannan som är från öra till öra, läker sakta men säkert. Men jag ser fortfarande ut som den onda dockan och måste smörja in alla sår på ögon och i pannan med salva som är bakteriehämmande och det i sin tur gör att jag har allt hår bakåt för att inte lägga håret i såren!

Därför börjar jag i morgon att så sakta en säkert göra mina dagliga promenader igen. Men det blir inga powerwalks utan lugna promenader för att helt enkelt röra på sig. Om jag vill att svullnaden skall lägga sig så skall jag så klart se till att det inte blir för ”hög” blodgenomströmning som vid hård träning, men att röra på sig är så klart bra!

Så jag kommer börja min vecka lugnt och stilla och se till att jag får lite extra motion! Mitt mål är 10000 steg om dagen men i ett vanligt promenad-tempo.

Hoppas ni börjar er måndag på ett lungt och skönt sätt. Själv sitter jag här och dricker min första morgonkaffe i lugn och ro!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.