Playitas träning


Det är verkligen roligt att vara här på Playitas, en upplevelse! Att kunna träna och ägna sig åt det, utan att egentligen behöva fundera på så mycket annat.

Det finns dock en del förbättringspotential, och det vore väl konstigt annars. Idag fick vi ett formulär att fylla i vad vi har tyckt om vår upplevelse och Playitas skriver att de även vill ha in de evetuella negativa åsikter man har för att kunna förbättra sig inom olika områden, det tycker jag är mycket positivt och visar att de vill mer än att vara mediokra!!

Jag har några synpunkter som jag tycker dom helt klart kan förbättra.

Instruktörer, vi är alla vana vid olika nivåer på instruktörer, men på ett ställe som detta så har man krav som är högre än annars eftersom man åker specifikt hit för att träna. Jag blir då välidgt förvånad när jag och Helene under gårdagen bestämt oss för ett pass ”Bootcamp” på ett ställe här på Playitas, när vi kommer dit i våra nya kläder och skor, intet ont anande så skriker instruktören ” är ni beredda att bli smutsiga” varpå jag skriker tillbaka ”nej”. Då skrkiker instuktören att vi skall ner på stranden och kräla i sanden!!! Då tänker jag så här……om jag bara hade vetat om att vi skulle klä oss efter att kunna smutsa ner oss, så hade jag gjort det och varit med…nu står jag i mina senaste nyinköpta kläder och nya rosa skor…..blir helt enkelt skitsur när man inte kan få förutsättningarna från början. Då kan man ju anpassa sig därefter….en liten sak kanske, men jag tror att det är fler än jag som köpt nya kläder inför en sån här resa!! Jag hoppade av tränigen och gick ut och sprang istället…….

Sen en liten detalj till……när samma instuktör, inte ens är med på uppvärmningen, inte gör en enda övning så tycker jag att det är dåligt. Jag har själv varit instruktör i många år, och då måste jag vara mer fit än alla andra, jag måste åtminstone kunna köra mina egna pass och kanske klå 95% av alla andra rent konditionsmässigt.

Så där står alltså instuktören och ber oss spinga fram och tillbaka, i sportkläder utan att själv röra ett handdag!! Jag gick som sagt därifrån……..för jag ville inte bli smutsig av den svarta sanden som finns här … 🙂

I min mening så måste ett sådant här ställe där träning står i focus ha certifierade instruktörer som skall ha en viss nivå!! Vi skall då inte glömma att Playitas har två grymma instruktörer som båda är från england och heter Helen och Kate. Boka deras pass om ni skall åka hit, dom är outstandig. 

Vad är en outstanding instruktör – En instruktör som gillar sitt jobb. Som tycker om att stå i centrum och som framför allt vill förbättra andra människors kondition och förmåga att kunna utföra övningar korrekt. En instruktör som är lylhörd och som tittar sig omkring för att hjäla dom som kanske inte klarar övningarna perfekt, men även för att peppa alla som är där, att ge gärnet hela tiden!!!! Att ge lite extra, mer än man annars skulle orkat!! Det är en bra instruktör!!

Idag har vi gjort totalt 15 km, och nu har vi vilat oss en stund efter maten och skall ut på en ny joggingrunda…egentligen skulle vi ha varit med på eftermiddagens bootcamp men med gårdagens erfarenhet  om krälning i sanden…så lade vi om programmet ….så det blir löpning istället!!

DSC00505 DSC00544

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.