Söndag startar med träning!


För mig personligen har det blivit mer stillasittande under min karantäntid än annars. Jag brukar prata om vardagsträning.

  • Att man tar trapporna i stället för hissen.
  • Att man går en sväng när man pratar i telefon.
  • Att man ställer bilen lite längre bort och går en bit.

Men när man inte gör något av det där så märks det tydligt. Den lilla så kallade vardagsmotionen som man i vanliga fall får är så betydande för helheten. Det blir man inte varse om förräns man inte längre kan göra den som nu när vi är i tider som man aldrig hade kunnat förutspå.

Man måste medveten röra på sig ännu mer än att ”bara träna”. För egen del så innebär det helt klart utmaningar! Jag har startat varje morgon med en 7-8 km lång promenad, men inte heller den är tillräcklig. En vanlig dag så rör man sig mycket mer.

Sedan äter man på ett annat sätt, lite mer som om det vore helg varje dag. Jag har nu infört förbud för mig själv här hemma och måste komma upp i mer rörelse än jag vanligen gör!

Jag har också märkt att eftersom man sitter i ”elektroniskt möte” hela tiden blir den vanliga rörelsen mindre och man har inte samma ergonomiska arbetsplats. Så jag har infört styrketräningsövningar dagligen för mina axlar.

Jag tror att när den här perioden är över så kommer vi alla uppskatta saker och ting på ett helt annat sätt. Bara möjligheten att gå till jobbet, som jag i och för sig alltid älskat, kommer bli än mer medvetet härligt. Det finns inget ont som inte har något gott med sig som det så fint heter!

Jag började också med armhävningsutmaningen helt ovetande om detta utbrott med Corona, och nu kommer det ännu bättre till pass. Så ni som ännu inte startat så går det bra att starta när som helst. Det är bara att börja och om ni läser mitt senaste inlägg HÄR så kan ni starta redan nu. Senare i dag blir det också en ny veckas övningar!

Nu tycker jag att vi startar dagen med en promenad eller jogging tur. Jag skall nu, efter min första kopp kaffe, byta om till träningskläder och ge mig ut. En fantastisk start på dagen som man aldrig ångrar i efterhand. Kör ni också!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.