Det finns en sak som jag gillar att ha i en glasburk vid kaffemaskinen som gör att jag känner mig lite extra lyxig och rik! Det är mandelskorpor eller som dom egentligen heter madelbiscotti.

Jag tycker att en mandelskorpa till min cappuccino är ett underbart tillbehör och alldeles lagom dessutom! Därför tänkte jag fresta er med detta recept!
Italienska Mandelbiscotti
- 3 dl mandel
- 100 gram smör
- 2 dl strösocker
- 3 ägg
- 7 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 nypa salt
- 3 tsk bakpulver
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader
- Grovhacka mandeln. I biscotti så skall det vara lite större bitar.
- Blanda alla torra ingredienser i en separat skål eller bunke
- Vispa smör och socker i matberedaren
- Vispa med ett ägg i taget
- Ta därefter bort skålen från matberedaren och rör ner de torra ingredienserna och häll samtidigt i den hackade mandelen.
- Rör till en fast deg.
- Ta en plåt och med ett bakplåtspapper
- Lägg två avlånga degar på bakplåtspappret från kortända till kortända ca 10 cm bred. Man kan naturligtvis göra tre längder för dom blir inte störr i ugnen, men jag vill ha mina lite större!

Sätt in plåten i mitten av ugnen in ca 15-20 minuter tills biscottin fått fin färg.
Ta ut plåten och skär skorporna snett och lägg dom med den skurna ytan uppåt. Ställ in plåten i ugnen igen och stäng av värmen. Sätt en grytlapp i ugnsluckan så att det kommer in luft och låt skorpora torka. Låt skorporna stå där i minst 1,5 timma!

Voila! Lyxiga egengjorda biscotti klara! Nu vet jag vad jag kommer ha till kaffet! 🙂