Träning första dagen på jobbet!


I dag blir det träning första dagen på jobbet. Jag packade väskan för stryketräning på gymmet innan jag gick hemifrån i morse. Som mellanmål nu på eftermiddagen tog jag ett kokt ägg och fröknäcke. Det tar jag någon timma eller två innan jag går och tränar. Sedan väntar middag hemma.

Jag har under våren haft en mängd olika skador och ett oerhört påfrestande jobb som gjort att jag inte tränat i samma mängd som jag borde ha gjort. Tränat har jag gjort men inte på det sätt jag borde. Nu är det ändring på det och jag känner mig faktiskt väldigt peppad. Nu är det en sakta men säker uppbyggnad av min kropp. Självklart kommer jag fortsätta promenera men under semestern har jag inte tränat på gymmet.

Om ni inte planerat in träning i dag så ger er ut på en promenad åtminstone. En promenad ger så otroligt mycket för förbränningen och är toppen om man inte kan ta sig till gymmet och man behöver faktiskt inte springa eller jogga om man inte vill.

Vill man däremot börja jogga och jobba sig uppåt vad gäller kondition så läs min inlägg HÄR om hur du kan gå tillväga.

I kväll har jag bestämt mig för att starta med ett 3-split program redan från början. Ett 3-split program betyder att man delar in hela kroppen i tre delar. Det gör man för att kunna fokusera lite mer på varje muskelgrupp och för att få tid att göra mer än en övning per muskelgrupp.

Nu börjar jag att metodiskt bygga upp min kropp igen, jag vet nu efter skador och elände att det är det enda rätta för när man är vältränad och råkar ut för någonting så är det så mycket enklare att ta sig tillbaka.

Jag behöver verkligen komma i kapp, men jag skall göra det metodiskt och inte stressa upp mig för att jag ligger lite efter. Utan i stället skall jag ge mig själv en eloge för varje träningspass jag får till.

I morgon eftermiddag skall jag klippa mig så det kommer inte bli något gym då så det är viktigt att jag får till det i dag. Viktigt också att få till det första dagen för rutinernas skulle. I morgon blir det istället en promenad eller joggingtur efter frisörbesöket. Allt går när man planerar det!

Tänk på det. Gräm er aldrig för träningen som inte blev av, utan fokusera istället på framtiden och hur ni kan göra för att få in träning. Det är där ni skall lägga energin.

Nu kör vi mot ett hälsosamt resterande 2019!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.