Träning och jobb


Just nu försöker jag hitta bra rutiner som fungerar för mig. I går jobbade jag på kontoret och jag försöker sakta men säkert jobba där lite mer nu. I går gick jag en lunchpromenad innan jag gick och köpte min lunch. Bra för både knopp och kropp. Man får passa på nu när det är fint väder!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_0600-e1534273906521-685x1024.jpg

Resultatet låter inte vänta på sig. Jag vet att jag tjatar om detta men just dom där små promenaderna adderar väldigt mycket. Att man går från bilen, eller tar en lunchpromenad. Går upp 4 våningar i stället för att ta hissen. Allt det där tillsammans gör faktiskt en väldigt stor skillnad. Det känner man särskilt om man jobbat hemifrån sedan slutet av mars.

I dagens samhälle tror jag det är svårt att alltid känna sig motiverad. Vi har sociala medier och där är det hela tiden dyker upp nya rutiner man borde göra. Man borde strecha, man borde öva rörelser så man blir mindre stel, man skall träna på gym och man skall utöva löpning. Man kan inte göra allting samtidigt. Allting har sin tid och jag tror att det är viktigt att fokusera i första hand på det som är viktigast. För mig är det att få in rörelse ordentligt igen trots att jag inte vill gå till gymmet i Covid-19 tider. Det är för riskabelt. Det är alldeles för mycket människor från olika håll och kanter.

Jag tror att det är det bästa jag har gjort. Att jag har räknat bort gymmet för ett tag för att satsa på att röra mig maximalt. Då måste jag fokusera på VAD JAG KAN GÖRA istället, det är mitt fokus nummer ett just nu.

Min kurva går åt rätt håll. Precis dit jag vill. Jag har mål uppsatta och jag följer sakta men säkert den kurvan. I bland måste man helt enkelt ta tag i sig själv. För egen del har denna tid med jobb hemifrån inte varit bra, men nu vänder jag på det och resultaten låter inte vänta på sig. Det gör mig peppad att fortsätta på samma sätt.

Hoppas ni får en fin dag, och tänk på att det inte är de stora förändringarna som är det avgörande och långsiktiga, utan det är de små stegen framåt och till nya rutiner som lägger basen för framtiden!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.