Träningen utförd!!


För tredje dagen i rad denna veckan har jag varit på gymmet. Jag kör något som kallas 2-split, som jag berättat för er tidgare, men jag tar det igen. Det innebär att jag delat upp kroppen i två delar för att kunna träna fler dagar i rad. För ni vet väl att man inte skall träna samma muskelgrupp två- eller flera dagar i rad för kroppen behöver vila mellan. Om ni kör samma muskel varje dag kommer ni inte att få något resultat långsiktigt för ni bryter ner muskeln totalt.

I början när man inte är van vid styrketräning så kör man kanske max 2-3 gånger i veckan, men tränar i genom hela kroppen varje gång, d v s en övning per stor muskelgrupp. På det viset så får man en bra bas. Det gör man under ca 3 månader för att sedan övergå att dela upp kroppen i flera delar. Detta kan ni få hjälp med på gymmet. Det är därför det finns instruktörer och det behöver bara ta 1 timma varje gång ni skall byta program. Mitt bästa tips är att bli kompis med muskelbyggar-killarna för dom brukar vara de bästa rådgivarna på gymmet! Dom kanske ser tuffa och lite farliga  ut i början när man är ny på gymmet men jag lovar att de blir superglada om ni frågar dom om råd!! Är det någonting de kan och vet så är det hur man bygger upp en kropp!! Ni behöver heller inte oroa er för att få stora kroppar som dom, för det krävs en stor beslutsamhet, träning och strikt kost utan dess like!

Jag skall senare dela upp kroppen i 3-split men just nu behöver jag träna varje muskelgrupp så ofta som möjligt för att komma i form! Detta innebär för mig, just nu, och i den formen jag är styrketräning minst 4 gåner i vecka. Men för att förtydliga så tränar jag då samma muskelgrupp 2 ggr i veckan med minst en dags mellanrum!

Älskar mitt nya blå/lila tränings-set!!! Nu har jag hunnit använda mitt nya set 3 ggr och det kommer från Stadiums egna märke SOC, prisvärt och bra passform! 🙂

DSC05619

Om man kombinerar sin styrketräning med konditionsträning så är det det absolut utlimata för att gå ner i vikt och bli av med eventuellt fett man har på kroppen! Börja med uppvärmning på någon cardio-maskin och försök att utöka tiden varje gång. Tävla mot er själva! Kan ni inte springa så gå då, men gå snabbt ingen promenadtakt utan ta ut er ordentligt så hjärtat får jobba, det som inte dödar det stärker! 🙂 🙂

Ha en skön kväll!! 🙂 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.