Träningsmålen ger resultat


Den här veckan har varit perfekt. Träningsmålen ger resultat. Det har blivit 5 dagar på gymmet den här veckan och jag ser nu verkligen resultat för uppbyggnad av mina muskler. Det är just den delen som gör att det känns extra peppande att träna styrketräning och därför slängde jag in ett extra pass i går. Det betyder dock vila i dag. Jag har jobbat hårt denna veckan.

Träningsmålen ger resultat
Träningsmålen ger resultat

Muskler väger mer än fett

Just nu fokuserar jag mindre på våg och mätning även om jag ändå gör det. Jag vet att muskeluppbyggnad kommer ta ut fettförbränningen under en period. Det kan göra att det är en tvärt-om känsla när man ställer sig på vågen. Muskler väger som bekant mer än fett. Mitt mål är, om någon missat det, att få en stark och hälsosam kropp och komma tillbaka i min forna form.

Detta året har bestått av nästan bara skador. Jag har brutit 3 revben, stukat jag foten illa. Som om inte det vore nog så trillade jag och för att inte skada revbenen så gjorde jag allt för att ta emot kroppen felaktigt och böjde alla fingrar på höger hand bakåt och bröt en av fingrarna och skadade de tre andra.

Nu sover jag med en skena för att räta ut mitt brutna finger och gör övningar varje dag för att få tillbaka styrka och sträcka ut ledband igen. Jag får träna styrketräning nu och det gör bara gott för fingrarna. Ger mig gör jag aldrig! En skada gör bara att jag måste tänkta på ett annat sätt för att få till träningen. Jag ger aldrig upp. Detta har inneburit att jag lagt på mig några extra kilon men dom är nu snart historia.

Se inte skador som en ursäkt

Det viktiga är att man inte ser en skada som en ursäkt för att inte träna. Jag brukar fokusera på vad jag kan träna trots skadan. Självklart finns det skador som gör att man inte kan träna en period, vad jag menar är att låt inte skadan bli en ursäkt för att slippa träning. Träning är viktigt för ett hälsosamt liv.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.