Träningspepp inför jul!


Just i dag tänkte jag börja skriva lite om träning igen på måndagar. Ni som följer mig vet att jag skadade mig för ca 3 veckor sedan. Jag trillade handlöst och landade på min axel så illa att jag inte ens kunnat öppna en dörr. Vet ni hur många gånger jag gör reflexrörelser dagligenutan att tänka mig för vilket resulterar i en oändlig smärta. Om det inte gått över efter jul och nyår så måste jag gå till läkaren men jag tycker att det har blivit lite bättre den sista veckan.

Träningsprogram och armhävningsutmaning och plankan

Nytt program inför jul

Nu har jag bestämt att göra ett litet mjukare program för att få till träningen och inte tappa för mycket. Jag tänker att det är dumt att stressa upp sig, men det är samtidigt dumt att inte träna alls. Därför har jag bestämt mig för att träna 3-4 gånger i veckan över jul och nyår. Jag får så klart träna mer, men detta är ett minimum. Det vill säga 3 gånger är det minsta antalet gånger jag måste träna per vecka just nu. Jag lägger det på övningar som inte alls påverkar min axel.

Detta är ett sätt för mig att hålla träningen vid liv och se till att jag gör lite träning! Jag tar det väldigt metodiskt och ser till att jag inte är stressad när jag gör det. Utan försöker ägna den tiden åt mig själv.

Träningsprogram för ben och armar och kondition

Jag har gjort ett träningsprogram här hemma och jag använder en yogamatta för att göra ett antal rörelser för ben och rumpa och sedan gör jag biceps och tricps. Utöver det så går jag på mitt löpband, för om jag springer gör det så ont i axeln när armen pendlar fram och tillbaka. Det blir inget bra flyt i löpningen om jag skall hålla armen stilla. Med andra ord, träningen skall utföras om än i mindre skala enligt principen. Den träning som blir gjord är bra träning.

Mitt mål är att hålla en bra nivå från och med nu och över jul och nyår! Så att jag verkligen får träningen gjord fast jag råkar ha en skada. Så om du liksom jag är lite hängig och behöver träning men ändå inte får till det så häng på mig! 3 gånger per vecka klarar vi eller hur!

Hoppas ni får en fin måndag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.