Träningsuppföljning helt utan träning?


Man kan undra hur man gör en träningsuppföljning helt utan träning. Jag har opererat mig i veckan och får inte träna på 4 veckor.

I går söndag var första dagen som jag var ute och gick LÅNGSAMT för att inte få puls. Det var det svåraste jag gjort på länge. Det tog mig 79 minuter att gå 7 km. Det är faktiskt väldigt svårt att gå långsamt för jag gör inte ens det när jag går och handlar. Läkaren säger att jag inte får göra något pulshöjande på 4 veckor men jag frågade om jag fick lov att promenera och svaret var att ”bara om jag promenerar lungt och inte pulshöjande”.

Träningsuppföljning helt utan träning?2022 för viktnedgång
Träningsuppföljning helt utan träning?

Att röra på sig utan träning

Känner mig fantastiskt stolt över mig själv att jag inte bara hoppade över detta. Det är nämligen lätt att tänka ”att då kan jag lika gärna strunta i det” men det gjorde jag inte.

Tog på mig mina lurar och lyssnade på en pod och försökte bara ta det lungt. Detta kommer bli mina fyra närmaste veckor innan jag kan sätta i gång igen.

Mätning och vägning

Inte helt oväntat så står vikten still men jag har gått ner totalt 6 cemtimeter. Helt ok resultat med tanke på förutsättningarna. Nu skall jag försöka få i mig bra mat dom här veckorna så det får bli mitt främsta fokus när jag inte kan fokusera på träning.

Min plan är enkel. Med dom förutsättningarna jag har nu så skall jag gå 10000 steg på vardagarna i långsamt tempo. Det är det minsta jag måte göra. Att röra på sig är viktigt. Skall bli spännande att se hur detta utvecklar sig.

Hopppas ni får en fin start på er vecka!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.