Väga och mäta sig för viktminskning och fokus på formen 2020! 3 kommentarer


Jag börjar året som jag alltid börjar det. Att väga mig och mäta mig och göra listor. Min rutin är att jag väger mig varje morgon efter första toalett besöker och mäter mig en gång i veckan! Detta har väldigt lite att göra med nytt år för mig, men jag tycker alltid det är kul att göra nya listor att börja det nya året med. Så här ser mina listor ut!

Jag skriver upp min vikt dagligen. Det får mig att vara uppmärksam vad gårdagens mat gjorde i form av vikt. Har jag ätit bra har jag behållt min vikt. Har jag inte lyckats justera energiintaget så har jag gått upp, och måste vara uppmärksam på vad jag äter under dagen. Svårare än så är det inte.

Jo jag har faktiskt gått upp några kilo, men inget anmärkningsvärt och jag kommer lägga lite extra energi för att bli av med. Sätta upp mål är superkul tycker jag!

Jag mäter mig varje måndag hela året runt! Samma princip. Jag ser var jag ligger och kan justera. Det vill säga jag använder de verktyg jag kan för att hålla en bra och jämn vikt.

Jag vet att det är många som förespråkar att man inte skall fokusera på vikt och mätning, men jag förstår inte varför man i alla andra situationer skall focusera på mål och målsättning och mäta resultat, men så fort man börajr prata om vikt och viktnedgång då är det plötsligt ett stort tabu.

Varför vi inte skulle använda de verktyg som finns när det är det man gör i ALLA andra situationer. För mig handlar det om att man vill inte att människor skall få kontroll över sin vikt, för det betyder att man inte längre kommer kunna erbjuda 1000-tals bantningsmedel med helt orimliga löften om viktnedgång, inga quick fix eller det senaste i debatten fåniga tabletter som skall ge allt från viktnedgång till vacker hy och fuktboost, och mängder av energidrycker som lovar det som dom omöjligt kan hålla. Människan är lättlurad och tänker att om jag prövar denna produkt så kanske, kanske det fungerar! NIX det kommer det inte göra den femtioelfte gånger heller. Att förbruka den energi man stoppat i sig är den enda tillförlitliga metoden att hålla- eller gå ner i vikt, hur tråkig den än låter. Vänj dig och sätt i gång bara!!!

Att tappa vikt handlar om att inte stoppa i sig mer energi än vad man gör av med och i dagens samhälle med focus på mat så skulle jag säga att det är den svåra biten, att begränsa sig. För att kunna begränsa sig så behöver man verktyg på vägen.

Så låt vågen bli din bästa vän. Det är vågen som kan tala om för dig om du åt felaktigt dagen innan! Vågen är den som kan ge dig omedelbart resultat på hur du klarar att hålla vikten, eller gå ner i vikt om det är det du eftersträvar.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 tankar om “Väga och mäta sig för viktminskning och fokus på formen 2020!

 • Matti

  Många människor har hittat en balans mellan energiintag och energiförbrukning, som fungerar dag efter dag, år ut och år in och då behövs ju inte ett sådant enormt fokus på vikt och vägning. Livet handlar ju om så mycket annat härligt!

  • pretty Inläggsförfattare

   Hej Matti,
   Visst är det precis så som du säger. Till mångt och mycket fungerar även jag så. Men i bland skaffar man sig rutiner som man tycker är roligt att följa. Så egentligen lägger jag inget enormt focus på det. För mig är det lite som att gå upp och sätta på kaffe och äta frukost det är en del av processen! Men jag förstår definitivt vad du menar. Min beskrivning är mer ett tips till dom som har svårt med att få till just denna balans. Som ett tips på vägen! 🙂
   Ha en superfin lördskväll!!! 🙂
   //Berith