Att befinna sig i klimatkeriet och gå ner i vikt! 2 kommentarer


Jag befinner mig i klimakteriet. En del tycker det är jobbigt att befinna sig i klimakteriet och gå ner i vikt. När man kommer in i klimakteriet så gör kroppen inte längre av med samma mängd energi. Det kan kännas frustrerande, och till en början så kanske man inte ens märker att man gått upp. Utan lägger på sig några kilo. Trots allt är det är faktiskt ganska lätt att gå ner ett antal kilo fast man befinner sig i klimakterit. Det finns dock en sak man måste starta med och det är att bestämma sig!

Att gå ner i vikt när man är i klimakteriet

Vad menar jag med att bestämma sig

Vad menar jag med att bestämma sig? Jag menar att ”säga nej” till allt sådant man inte bör äta. Att själv bestämma sig för vad intaget skall bestå av och bestämt avstå alla eventuella lockelser. Oavsett vem som erbjuder dom eller NÄR dom erbjuds. Nu har vi t e x midsommar nära förestående. Jag gör då så att jag bestämmer redan innan vad jag får äta och håller mig till det. Till exempel vill jag ta en bit jordgubbstårta. Då gör jag det, men avstår något annat!

Det handlar om att man själv måste sätta gränsen och bestämma vad man skall äta, och när man skall äta. Inget som inte är planerat får slinka ner bara för att man blev erbjuden ”en dessert”, ”ett glas vin”, ”en förrätt” ”en glass”, utan det är precis detta som handlar om att ha bestämt sig. Att säga NEJ.

Plötsligt är det enkelt att motstå frestelser

När man väl har bestämt sig är alla dom här frestelserna väldigt enkla att motstå. Oftast blir nästan omgivningen lite provocerade av att man är så ståndaktig! Då vet man att man har kommit dit och hittar rätt! Men utan att ha bestämt sig, så är det otroligt svårt att gå ner i vikt. Jag skulle säga nästan omöjligt! Att dutta lite här och där brukar snarare bidraga till motsatsen. Så mitt råd är att börja med att bestämma dig.

Jag försöker alltid hitta mat som jag gillar. Alla dessa smala recept är ingenting för mig. Jag lagar min egen mat men med lite ändrat innehåll och naturligtvis portionsstorlek som oftast är den stora boven. Jag äter på regelbundna tider. Vilket är A och O för att inte blir hungrig och äta fel saker på grund av det.

Gå ner i vikt

Själv äter jag för närvarande 1300 kcal om dagen. Det kanske inte låter mycket men saken är den att min kropp behöver inte mer. Eneripåfyllnad är bara för att fylla på det man gör av med. Gör man inte av med mer än 1300 kcal om dagen så behöver man helt enkelt inte heller äta mer. Däremot kan vanan göra att man stoppar i sig väldigt mycket mer än vad man faktiskt behöver. Vi lever i ett konsumtionssamhälle i dag där mat blivit en stor del av det.

Tränar man så behöver man oftast inte fylla på speciellt mycket utöver det man redan äter. Det kommer man snart att upptäcka och i så fall får man träna väldigt hårt! Sedan när man har gått ner dom kilo man önskar. Då kommer vi till nästa fas, nämligen att hålla vikten. För då gäller det att inte gå tillbaka till sina gamla vanor.

Efter operationerna skall jag gå ner några kilo

Nu skall jag gå ner några kilo som jag lagt på mig under denna period när jag gjort flera operationer och inte fick göra pulshöjande aktiviteter i 8 + 8 veckor. Totalt 16 veckor utan träning. Det är nära på 4 månader. Det i kombination med att jobba hemma har inte varit positivt. Men som alltid så finns det lösningar och jag tenderar till att fokusera på just dom. Jag vet hur enkelt det är att faktiskt gå ner dom där extra kilona om man bara fokuserar på sin uppgift. Det gör jag! Så nu har jag mjukstartat i några veckor och kommer öka träning och fokusera på mat!

Det konstiga är, eller kanske fördelen är att jag inte känner någon som helst stress över det faktum att jag gått upp. Jag vet hur enkelt det är när jag bestämmer mig och nu får jag äntligen börja träna på riktigt. Med allt vad det innebär och det har jag verkligen saknat! Så nu kör jag på!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Att befinna sig i klimatkeriet och gå ner i vikt!