Att drömma sig bort för en stund!


Just nu är det förfärligt väder här i Göteborg. Sådant väder man tyvärr kan förvänta sig den här tiden på året med regn på tvären. Då är det dags att drömma sig bort för en stund. Påminna sig själv om vad det är som inom en ganska snar framtid finns här, nämligen vår och sommar!

Att investera i ren och skär lycka

En av mina bästa investeringar här i livet (det finns många) är mitt orangeri. Det har verkigen levererat ända sedan vi byggde det på våren 2017. 2017 var ett fantastiskt år med fantastiskt väder! Jag hade längtat efter ett växthus i många år. När vi tog steget att bygga själva, så såg vi till att det inte blev för litet, vilket är ett misstag många gör. Vi såg också till att bygga ett orangeri istället för ett växthus med alla dom fördelar det har.

Allting vi gjorde då har visat sig vara perfekt hela vägen. Stefan gjorde hyllor i massiv mässing som är i exakt storlek för att passa min odlingslådor när jag drar upp plantor! Det är så fantastiskt på våren. Jag har redan börjat odla och så snart plantorna kommit upp är det dags för orangeriet.

På sommaren så låter jag hyllorna vara fulla med vaser av blommor från min trädgård! Jag kan inte tänkt mig något bättre!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är DSC04997-1-1024x685.jpg

Det är inte fel att ha tråkigt och att längta

Jag tror på fullaste allvar att vi behöver den här tråkiga perioden för att verkligen uppskatta vår och sommar och längta till den. Det är absolut det bästa som finns att längta! Det skall man inte glömma i dessa tider. Nu längtar man till allt möjligt som man tidigare tog för givet. En bra påminnelse mitt i alltihopa.

När man en sommarkväll serverar en nylagad Paella och njuter av både vädret, orangeriet och sällskapet till exempel!

Den här gången längtar jag lite extra till vår och sommar för det är första sommaren med våra nya terrasser och glasdörrar ut rakt ut till orangeriet och min lilla köks-trädgård! Det kommer bli något alldeles särskilt. Det är jag helt säker på!

Hoppas ni har en bra dag. Här sägs det att det skall bli massor av snö under morgondagen. Vi får väl se hur det blir med den saken!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.