Att ha ett skafferi när priserna går upp!


Tidigt i våras fick jag en idé att omdisponera här hemma för att kunna bygga ett skafferi. Jag har alltid haft en dröm om ett eget skafferi eftersom jag gillar att ha saker hemma och jag älskar ordning och reda. I dessa tider är det dessutom väldigt praktiskt att ha ett skafferi när priserna går upp och kunna handla när det är billigt. Jag ställer allt i ”first in first out” ordning i mitt skafferi och jag köper det jag vet att jag använder mycket och som har lång hållbarhet.

Att ha ett skafferi när priserna går upp!
Att ha ett skafferi när priserna går upp!

Skafferiet ligger så klart i anslutning till köket men det är inget absolut krav. Det passar otroligt bra i dessa tider att kunna förvara lite extra men sanningen är den att jag är en person som alltid har ganska mycket hemma gällande mat och torr-varor. Så har det alltid varit. Behovet och önskan om ett skafferi har länge funnits. Men nu har det blivit verklighet och det blev verkligen helt perfekt.

Jag har byggt mitt skafferi med hjälp av Elfa hyllsystem

Jag har bygg ett system för mitt skafferi med hjälp av Elfa hyll-system som jag redan innan haft på flera ställen i huset. Nu har jag köpt nya hyllor och konsoler och gjort ett fantastiskt skafferi. Till och med så det ser lite tomt ut! Härligt måste jag säga! Känslan när man har utrymme över i stället för tvärt är otroligt härligt. Hyllorna är 60 cm djupa vilket innebär att det finns massor av utrymme så plötsligt fick jag massor av plats. Så härligt.

Elfa-system för mitt skafferi

Systemet från Elfa bygger på en taklist som man fäster och sedan hänger hängskenor ifrån. Därefter sätter man dit konsoler med dom mellanrum man vill ha och sist sätter man dit hyllorna! Dessutom enkelt att flytta om man vill ändra eller lägga till hyllor. I mitt skafferi har jag 2,60 i tak vilket gör att jag har en bra höjd. Jag vill ha utrymme mellan hyllorna för bra översikt.

En regel för skafferi

Jag har också regler för mitt skafferi. Att man till exempel aldrig får förvara något man öppnat här. Det som man öppnat hör hemma i köket. Det är för att hålla det snygg och rent och exemplarisk ordning. Det är det jag gillar.

Jag älskar att laga mat och baka och då är det väldigt praktiskt att ha allting hemma. Så här såg det ut när jag började fylla på mitt skafferi.

Jag har byggt nytt skafferi!
Jag har byggt nytt skafferi!
Nytt skafferi

Hoppas ni blev lite inspirerade att ta tag i något utrymme hemma och skapa mer ordning!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.