Att skapa härliga sällskapsytor i hemmet!


När vi började bygga ut vårt hus så var ett av skälen att skapa härliga skällskapsytor i hemmet för att göra det ännu mysigare än innan. Att disponera om vissa ytor så att vi kunde framför allt få ihop sällskapsytorna på nedre plan. Men självklart samtidigt se till att vi ökar värdet på huset. Ett annat skäl var också förvaring. Vi har byggt ut vårt hus från 150 kvm till 230 kvm. Utöver det ett orangeri på 17 kvm. Vi känner det som att vi bor i paradiset. Detta är verkligen det ultimata huset för oss. Det är som en oas.

Till vänster ser ni det som är vårt showroom med stora glasade ytor och till höger ser ni det som är vår utbyggnad i två plan med terrasser och en balkong mot vår trädgård och orangeri.

Vårt underbara hus med trädgård på framsidan
Att skapa härliga sällskapsytor i hemmet!

Överblicken på nedre plan är helt underbar. Med vackra detaljer så som trappen upp som blir som en installation och som gör sitt till för uttrycket på nedre plan, med en inbyggd öppen spis.

Planera härliga sällskapsytor

Vi gjorde faktiskt planen redan 2015. Det var då vi började skissa på hela planeringen med trädgård. Sedan har vi bara succesivt följt vår plan och gjort det precis på det sättet vi ville ha det. Det har varit en fantastiskt rolig resa hela vägen.

Det vi framför allt ville åstadkomma var ett stort matrum där vi kan ha många gäster och där vi kan förvara allt mitt underbara porslin i skåp. Det rummet har blivit ett av våra absoluta favoritrum, men även ytan framför vår stora öppna spis där vi oftast spenderar fredagkvällar och pratar om vad som hänt under veckan.

Vårt matrum har blivit vår oas

Vi har bord och bänkar i betong och två matrumssoffor som gör att man sitter i rätt höjd. Det går lätt in 14 personer. Vi har vackra stolar från Designers Guild på varje bordsända! Så här såg det ut precis när vi ställt in alla möbler och dukade på varsin bordsända en fredag bara för att det var roligt. Bänkarna är så perfekta för de tar många personer och man behöve inte tänkta på hur många man blir för vi får plats.

Gardiner
Gardiner

Terrassen som förbinder matrum och kök med rundgång

Terrassen utanför vårt matrum har vi fyllt med en helt ny möbelgrupp som Stefan överraskade mig med en fredag i somras. Vi hade tittat på den och plötsligt när jag kom hem så hade han köpt precis så som jag ville ha och hade placerat ut alla möbler. Så underbart med alla dessa ytor vi kan sitta på.

Lounge stolar

Vardagsrum med öppen spis

I vardagsrummet har vi i stället gjort en mysig sittyta för oss framför den stora öppna spisen. Här sitter vi gärna och alltid på fredagar och pratar om veckans händelser. Detta är en otroligt mysig plats och den är så inbjudande och vacker och det är den man ser när man öppnar ytterdörren. Här hade vi tidigare vårt matbord.

Fåtöljer framför öppna spisen

Trädgården var också en del av planen och utbyggnaden gjorde vi i en slänt där vi inte kunde göra något bra och i stället har vi fått så mycket värdefull yta i stället för en helt värdelösa slänt. Trädgården har vi planerat lika noggrannt som vår utbyggnad. Det vackra mönstret jag gjort är jag otroligt glad över. Dessutom vintergrönt så det adderar verkligen känsla och karaktär till vårt hus och trädgård.

Sätta tulpaner i krukor och rabatter och gräva upp dahlior!

Nu när försommaren är här så njuter jag förstås lite extra av vårt underbara hem och trädgård och jag använder mitt orangeri till att driva upp ett antal växter inför varje säsong. Detta är verkligen mitt paradis på jorden!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.