Gör din egen saltgurka!


I dag tänkte jag tipsa dig om ett av mina absoluta favorit pålägg. Nämligen hur man gör sin egen saltgurka. Mariestad är staden jag kommer i från och där kan man köpa just färsksaltad gurka i mataffären. Här i Göteborg så finns inte det någonstans. Det var en av de första sakerna jag upptäckte när jag som 18-åring flyttade hit. Då fick jag lära mig att göra min egen färsksaltade gurka helt enkelt. Det är dessutom superenkelt.

Gör din egen saltgurka!
Gör din egen saltgurka!

Recept på Saltgurka

1 Slanggurka eller flera små gurkor

2 tsk salt

1 dillkvist

Färsksalta är hur enkelt som helst!

Det är hur lätt som helst att göra färsksaltad gurka det enda du behöver är gurka, en plastpåse, en dillkvist och 2 tsk salt. Du tar en plastpåse och lägger gurkan i. Om det är en enda stor gurka så dela den i flera delar som är ca 10-15 cm lång. Häll över två teskedar salt och lägg ner en eller ett par dillkvistar. Knyt igen påsen och lägg den på en djup tallrik och ställ in i kylen.

När du skurit grukan i lagom stora bitar så lägger du dom i en plastpåse.

Lägg några kvistar dill ovanpå gurkan och häll sedan över saltet!

Skälet till att jag lägger gurkan i en djup tallrik är i fall olyckan är framme och plastpåsen läcker. Då får jag det inte i kylen i alla fall.

Vänd påsen varje gång du öppnar kylen och efter två dagar är gurkan klar! Så god! Perfekt på vad som helst men allragodast på en smörgås med leverpastej om du frågar mig. Just nu har jag saltgrukan på mitt fröknäcke som du hitter recept på HÄR.

När gurkan har legat i kylen i 2 dagar är det dags att smaka. Ta upp gurkan och skiva den och lägg den på en smörgås. Du kommer aldrig någonsin vilja ha någon annan typ av saltgurka.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.