Firande av ny husbil och våra krav på inredning!


Det blev middag i orangeriet på Valborgsmässoafton. Vi firade att vi har köpt husbil och pratade mycket om just det i går. Att planera små resor, och det bästa av allt att vi bara kan ta med våra vovvar var vi än vill åka. Ser verkligen fram emot vår årliga resa på Österlen där vi kommer att kunna njuta av den fantastiska utsiken. Fast då från vår husbil. Detta är lite av en dröm. Vi får vår husbil i mars nästa år! Den är nu fabriksbeställd precis så som vi vill ha den. Så här ser den ut exteriört.

Firade av ny husbil och våra krav
Firande av ny husbil!
Firande av husbil och våra krav på inredning
Firande av ny husbil och våra krav på inredning och utrustning

Våra Krav på husbil

Vi hade ett antal krav och vi har verkligen i vanlig ordning åkt land och rike runt och tittat på alla tänkbara märken. Nu har vi hittat den vi verkligen vill ha. Jag tänkte skriva lite om våra krav och utrustning.

Husbilen skulle vara automatväxlad och därmed ha lite större motor och vi ville också ha en bil med ett Ford chassi! Vi ville att bilen skulle vara så liten och kompakt som möjligt utan att vara en skåpbil. Vi vill helt enkelt lätt kunna manövrera bilen i städer och mindre ställen. Dessutom vill vi kunna köra den båda två utan problem. Sedan hade jag ett krav som jag har vägrat att vika mig i från, och det var ugn för att kunna laga mat och baka det jag vill. Så kravet var ugn, stor kyl och även en frys.

Den har en uppfällbar hylla på sidan så att köket får lite mer plats. Dessutom finns bordet precis bredvid som är höj och sänkbart!

Ett av våra krav var att den skall ha ugn som kommer fabrikmonteras
Husbilen har stor kyl och frys
Ett annat krav var stor kyl och en frys

Sedan kommer vi till det kanske viktigaste. Förvaring! Det har varit svårt att hitta en bil med bra förvaring. När vi såg denna bilen första gången så var vi helt sålda. Men vi hade bestämt att vi inte skulle köpa den förräns nästa säsong eftersom då är vi klara med bygget totalt sett. Annars var vi väldigt sugna redan förra sommaren att köpa den. Då hade vi hade fått den denna vår. Men vi gick på vår plan att vi ville hämta ut den våren 2022. Roligt att ha något att se fram emot.

Sittgrupp och möjligheter

Vi ville heller inte att halva husbilen skulle upptas av en säng! Kändes helt onödigt. Vi sover på natten och använder aldrig vårt sovrum någon annan gång om inte någon är sjuk. Så vi ville hitta en husbil med en annan lösning. Nu har vi gjort det. Denna bilen har en nedsänkbar säng som sitter över sittgruppen som är 160 cm bred. Den går att ha på olika höjder så om en vill gå och lägga sig kan en person fortfarande sitta kvar och jobba eller titta på TV eller liknande! I taket på sängen sitter perfekta spotlight så den som sitter i gruppen kan sitta där och jobba bekvämt! Om det skulle vara fallet. Oftast går jag upp tidigt och jobbar framför datorn och det kan jag göra utan att störa.

Sittgruppen har två sittplatser på ena sidan och tre på den andra. Stort bord som är vikbart och höj- och sänkbart och även vridbart. Detta är förutom de vändbara förarstolarna. Inrednignen är ljus och grå! Kuddarna skall jag sy i underbara tyger från Designers Guild och även gardinerna kommer bli nya.

Husbilen har en stor sittgrupp
Sittplatser för 5 personer förutom dom vändbara stolarna

Badrum och förvaring

Sedan kommer vi till det bästa. Den har en garderob. Ett stort skåp med stora speglar på utsidan. Massor av hyllor hängare och plats för skor. Den har ett stort badrum där man kan stänga dörrarna omkring sig om man vill duscha och byta om och göra sig snygg. Vädringsfönster och handfat på ena sidan och dusch på det andra. Den har också en lucka till garaget som gör att man kan komma åt saker där och Stefan skall fixa lådor som man kan dra på en skena för det som man inte använder dagligen men kanske behöver ha tillgång till.

Detta skåpet är som är både högt och brett med hyllor och hängar och som ni ser så sitter det snoddar så att det man har på hyllorna inte kan åka ut! Det finns extra dynor om man vill bädda sängen där sittgruppen är men det kommer inte vi villa göra! Så den har egentligen sovplatser för 4 personer.

Husbil och stor garderob
Stor garderob med både hängmöjligheter och hyllor och lådor
Husbil del av badrum

Den har också ett stort garage.

Den har golvvärme som är anpassad efter Nordiskt klimat. Luftburen diselvärmare och isolerad och uppvärmd gråvattentank. och den har solseller som gör att om man vill stå någonstans där det inte finns el så har man tillgång till lite egen el. Den kommer också ha en 4 meter lång markis monterad på utsidan. Den har även backkamera

Husbil Chausson
Firande av husbil och våra krav

Allt detta tillsammans gör att trots att den är kompakt så känns den väldigt rymlig. Vi har varit inne i hundratals husbilar av olika sort och layout, och vi tycker att vi har hittat precis det vi vill ha! Vad är det för märke då? Det är en Chausson 650 Titanium Premium Ford 170HP.

Nu längtar vi till våren 2022!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.