Golv fogat och klart i vårt matrum


I går gjortde Stefan klart det sista med vårt golv i vårt matrum. Nu skall vi bara tvätta av ytan så att det blir rent och fint. Sedan skall hela golven täckas med papp för sedan är det dags att sätt foder. Taket är redan färdigmålat.

Golv fogat och klart i vårt matrum
Golv fogat och klart i vårt matrum

Foder skall sättas runt alla fönster och dörröppning

Anledningen till att vi pappar golven är att fodren skall målas på plats för att sedan sättas upp runt fönster, dörröppning och fönsterpartier. När det är klart så kommer vi till momenten som vi alla väntat på (läs jag). Nämligen att tapetsera.

Väggen bakom där sofforna stod tidigare skall tapetseras med en mönstrad tapet och övriga väggar skall tapetseras med en tapet med blänk och lite glitter men i vitt! Tapeter är det absolut lyxigaste sättet att förhöja en vägg. Att måla en vägg blir aldrig riktigt samma sak!

Plats för porslinsskåp
Väggen mellan öppenspis och fönster skall platsbyggas ett porslinsskåp

Vår plan att vara klara till 25 juli

Utrymmet mellan vägg och öppenspis skall en porslinsskåp byggas in. vår tanke är att hela rummet skall vara klart till den 25 juli. Det är nämligen då vi får delar av möblerna vi beställt.

Vardagsrummet skall få en uppdatering

Vi har även bestämt vilken tapet vi skall ha i vardagsrum och glasgång. Det blir också en mönstrad tapet i vitt på vitt. Vi har redan en sådan tapet i dag. Det behöver fräschas upp efter 14 år även om den fortfarande är väldigt vacker! Men vi vill göra om hela nedre plan och tapet är en del av det. Sedan kommer vi så småningom även till köket!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.