Härlig kväll på hundskolan!


Min lilla älskling blev så klart godkänd i går på hundträningen! Vi övade spårning och sök, inkallning och avslutade med att gå på rampen! Nästa kurs blir vardagslydnad och lite annat! Fonzen skall också få gå på träning!

Alltid när vi kommer hem så firar vi med lite köttbullar! Fonzen måste kompenseras för att få ha varit alldeles ensam i strax över en timma! Han blir så himla glad när vi kommer hem för han vet numera att det blir kompensation om han varit ensam en stund!

Det är inte länge sedan han var så här liten. Detta är hans första kalas när Fonzen fyllde 3 år.

Tänk att vi har klarat samtliga gånger på hundskolan utan en enda droppe regn och precis när vi skulle avsluta så kom det några droppar! Det är vad jag kallar timing!

Min fina Fonzen!

Min vovve är så duktig så man blir alldeles mallig! Sedan är det är färskvara precis som med träning för oss människor. Det måste underhållas dagligen och man måste göra det roligt för vovvarna. Det är inte bara promenader som skall göras utan den mentala träningen skulle jag säga är den som är allra viktigast. Att blanda promenader, med nos övningar och med konster och att inte göra det för enkelt för dom. En hund vill inte heller göra ”dagisövningar” när den blir vuxen, den vill hela tiden utmanas och lära sig nya saker, och ju mer man tränar ju duktigare blir dom på allt möjligt, och dom blir vana att fundera ut vad det är man vill att dom skall göra. Tänk på att det är nyttigt, det skall absolut inte vara för enkelt. Dom tycker det är superkul!

Min lilla darling Boss!

Dom här två! Vilken fantastisk bild! Älskar denna bilden!

När man har två hundar så består en av utmaningarna att låta en hund i taget göra övningarna. Jag kan säga att jag har lyckats med det, men så har jag jobbat hårt med dom också. Jag minns nämligen att mina första två hundar så var det den största utmaningen. Nu har det blivit en av konsterna, att träna hundarna i att man gör det när man bli ombedd och väntar på sin tur! Roligt!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.