Hur blir man ett mingelproffs?


Har du någon gång stått inför ett tillfälle när du känner att du känner dig näst intill introvert! Att du blir blyg eller inte riktigt vet vad du skall säga?

Jag var själv riktigt blyg när jag var yngre, så blyg att när jag var barn så började gråta om grannen sa HEJ, när han eller hon gick förbi. Jag led länge av detta till långt upp i 20-års åldern. Senare i livet kom jag på att som allting annat så handlar det bara om träning och när jag var i 25-års åldern så var min blyghet som bortblåst. En del blir tränade när dom är barn, genom att föräldrarna har middagsbjudningar och liknande och eftersom jag hade en sjuk far när jag växte upp så fick jag alltför sällan öva på att prata kallprat eller konversera med vuxna så det blev en färdighet jag inte riktigt fick möjlighet att utveckla.

Men vet ni vad, det finns ingenting i livet som man inte kan lära sig alldeles oavsett hur bra eller dålig man var på det när man var yngre! Kom i håg det. Det finns ingenting! I dag skulle jag absolut inte kalla mig själv blyg och jag tror ingen i min omgivning ens skulle tänka på mig som blyg utan snarare tvärtom.

Så hur gör man då om man skall på party och mingla. Som sagt allting kräver träning så börja sakta men säkert att öva dig på att stå i centrum lite grand. Om du tänker på det som om du står i centrum så tror jag att det är lättare att förstå hur man skall agera.

Så vad gör man om man kommer in på en bjudning och alla redan står och pratar med varandra!

Här nedan bilder från min födelsedag när vi totalt hade mer än 80 personer hemma under hela dagen!

  1. Bara bestäm dig för att gå fram till första bästa par eller personer och hälsa i hand och presentera dig och tala om hur du känner värden eller värdinnan, och bolla tillbaka med en första fråga hur de känner värden eller värdinnan. Det är så mycket trevligare än att fråga vad någon jobbar med, eftersom alla är där av en och samma anledning så är det mycket mer intressant att veta deras historia med väreden eller värdinnan. Dessutom får du möjlighet att får reda på andra saker som kan leda dig vidare i en fortsatt konversation. Dessuom får personen i fråga möjlighet att berätta något om sig själva vilket ofta är ett bra sätt att börja en konversation.

Här nedan också en bild från min födelsedag ! 🙂 🙂 En riktigt rolig dag!

 

2. Bli aldrig hämmad av att du vet att någon annan är bättre på att kallprata. Tänk på att du är grym, och du kommer känna dig så stolt över dig själv.

3. Var alltid ödmjuk om dina egna förehavanden, ingen är intresserad av att höra att du har ett fantastiskt liv. det är dödstråkigt att lyssna på någon som skall tala om för andra hur bra allting går eller hur fantastiskt allting är. En sådan person är svår att ta på allvar. Glöm inte heller att allting är relativt.

4. Intresserad dig för andra och ställ frågor och besvara aldrig själv en fråga med bara JA eller NEJ. Om du svarar jag eller nej så måste du tala om varför och måla ut den lite.

5. Ställ frågor och verka imponerad av den andra personen så den känner sig speciell. Jag menar alltså inte att du skall göra dig till utan mer anta en ton för att få reda på mer och på så sätt få en rolig konversation. Även någon du inte kanske gillar kan vara rolig att prata med. Börja se alla positivt, människor som du kanske inte trodde var trevliga kan var vansinnigt trevliga om du bara ger dom chansen.

6. Gör ALDRIG misstaget att häng dig kvar för att du känner dig osäker och tänker att ”det är bäst jag stannar här” utan avsluta när det är som roligast och gå till nästa. Det gör dig lite intressant och dom kanske rentav kommer fram till dig och pratar för dom fick liksom inte nog. Dessutom ger det dig ytterligare en chans att träna!

7. Gå sedan hem och utvärdera din egen insats. Tre saker du gjorde rikgit bra, och tre saker du kan förbättra tills nästa gång! Du kan bara bli bättre och bättre!

Glöm inte att du kan också bli ett mingelproffs!!!

Ha en fin kväll!

 

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.