Hur gör jag i Corona Virus tider!?


I dag tänkte jag bara skriva några rader om hur jag förhåller mig i dessa tider.

Jag jobbar hemifrån! Jag har nämligen ett jobb som inte påverkas så mycket utifrån var jag befinner mig! Det gör att jag kan göra det allt jobb hemifrån även om det så klart hade varit trevligare och i vissa fall bättre att möta de människor jag nu i stället har digitala möten med. Under en period kommer detta fungera.

Jag handlar dagligvaror när jag behöver. Men jag är noga med att försöka att hålla distans, tvätta händerna noggrant när jag kommer hem. Diska allting noggrant om jag handlat frukt och grönsaker. När jag gjort det tvättar jag händerna en extra gång.

Jag handlar blommor och jord och sådant som jag brukar handla den här tiden på året, men jag gör exakt samma åtgärder som ovan! Varje gång jag handlar så är det massor av kunder, så jag känner att i mitt närområde så handlar människor fortfarande vilket är bra för affärerna.

Jag handlar kläder på nätet precis som jag gjort innan. Alltså ingen skillnad i mitt förhållningssätt.

Jag har inte fryst mitt gymkort, men tränar på utsidan. Alltså får gymmet fortfarande mina pengar, men utan min närvaro.

Vi bygger också vidare i vårt bygge och handlar varor precis som tidigare, och de flesta byggvaror kommer och levereras eftersom det ofta är mycket och tungt (vikre, gips etc)

Med det sagt så handlar jag alltså det jag normalt handlar och underhåller de butiker som jag brukar. Jag har t e x nästan alltid lunch med mig till jobbet. Alltså spenderar jag inte mindre pengar på lunch men däremot i mataffären. Den lunchrestaurang jag brukar gå när jag inte har lunch med mig har stängt så jag hade inte kunnat handa där en som jag hade velat.

Här hemma kan det gå både veckor och månader mellan att vi hämtar mat hos restauranger, och i dagsläget tänker jag inte göra det. Eftersom jag nästan aldrig hämtar mat så kommer jag inte heller göra det mer nu i större utsträckning. Hur dom gör som brukar äta ute och hämta mat är en helt annan sak.

Jag brukar alltid planera min mat en dryg vecka i taget men nu har jag handlat så jag även kan baka och göra det jag vill hemma. Jag handlar mjölk och andra dagligvaror när jag behöver och det är varje till varannan dag.

Jag tycker det är enkelt att ta beslut om hur man skall agera. Det är bara att använda sitt sunda förnuft!

Hoppas alla ni där ute mår bra! Dom vi måste tänka på i synnerhet är dom som är äldre eller han underliggande sjukdomar, och det gör vi genom att inte träffas! Vi gör det också genom att visa just hänsyn!

ALLA kan dra sitt strå till stacken, om vi hjälps åt och lyssnar på hur vi skall bete oss så hoppas vi att detta snart är över!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.