I dag blev det fräsning av foder!


I dag stack Stefan i väg tidigt på morgonen för att köpa foder till min walk in closet samt två foder som han glömde köpa när han gjorde klart fodren även till glasgången! Sedan skall fodren, precis som förra gången, fräsas kanter medl en rund radie som vi har i övriga huset. Stefan gör allt grundarbete själv för han har verktygen och kunskapen. Så han köper råmaterial och kapar till i rätt längder. Fräser rundningen och sedan provar allt på plats.

I dag blev det fräsning av foder
I dag blev det fräsning av foder till min walk in closet

Stefan gör allting med tor noggrannhet. Att just göra en radie på fodren är så klart en extra liten touch för att det skall bli likt resten av huset.

fräser en radie på fodren

Spackla, grundmåla, färdigstryka och tapetsera!

Därefter är det dags för fodren att grundmålas och sedan färdigstrykas i två omgångar! Snart påbörjar vi också arbetet med att spackla och måla i min walk in closet och därefter skall garderob-stommar inhandlas och arbetet med att taptsera samtliga ryggar börjas. Med ryggar menar jag alltså ”den sida av garderoben som är insidan men ryggen” som du ser när du kliver in i rummet. Jag har valt en mönstrad tapet i ett grafiskt mönster för att få lite effekt i rummet! Det kommer inte synas så mycket men det lilla som syns blir väldigt häftigt!

Övriga rummet kommer bli turkost. Så vackert! En färg jag älskar. Gardiner har jag redan valt även om det kommer tillkomma en tunn gardin som jag kan dra för hela fönstret! Det skall vara dubbla gardinstänger.

Färdigställandet av min walk in closet

I min walk in closet är golvet redan lagt så allt är redan klart för själva slutfinishen! Det skall bli så himla roligt att få hänga saker på plats. Jag är alltid steget före och längtar och tittar. Här hemma är det lite rörigt just nu med tanke på allt arbete som blivit gjort på insidan. Men saker och ting börjar verkligen att fall på plats. När man flyttar runt allt så blir det lite rörigt.

I går diskade jag och flyttade in allt porslin i mitt nya skåp. Det fick konsekvensen att alla glashyllor där det stod innan måste plockas ner och jag har tänkt sälja dom på blocket. Dom har inte en repa så dom är som nya. Närmare bestämt 35 stycken hyllor i härdat glas.

Själv har jag haft en helt vanligt arbetsdag. Jag har lite ”efterarbete” som måste fixas innan jag går på semester. Men det blir så här i princip varje år och det är inget problem för mig!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.