Lördag – då blir laxpaket i orangeriet!


Dessa långa ljusa kvällar! Kan inte förstå att vi klarar oss den mörkare delen av året! Jag verkligen älskar mitt orangeri, det har gett mig en helt ny syn på lediga kvällar och helger. Det är verkligen en njutning att sitta där. Det blir också än mer uppenbart sådana här dagar och kvällar, när vinden blåser kall men i orangeriet är det sommar!

Att duka ut fint med servetter och tända ljus är som att ta en liten paus från vardagens puls! Som att hitta en miljö där till och med jag kan sitta ner och ta det lungt för det är så vackert och rofyllt!

Så i dag lördag så blev det alltså laxpaket. Världens enklaste och godaste rätt. Går lika bra att göra på färsk lax som på fryst som man köpt i frysdisken.

Jag har folie och lägger ut en bit folie till varje portion, och jag lägger det redan från början på en plåt för att slippa flytta när man har gjort sås så i så att det inte av misstag går hål på folien.

Jag förkokar alltid potatisen för att säkerställa att den blir helt mjuk. Det brukar jag göra i ca 15 minuter så dom nästan är klara. Samma sak med grönsakerna jag lägger bredvid och beroende på vad jag väljer så klart.

Sedan penslar jag laxen med olivolja, kryddar med endast citronpeppar.

Lägger den förkokta potatisen på ena sidan av fisken och grönsakerna på den andra. Sedan tar jag hummerfond och häller några matskedar över potatisen och därefter grädde så att det blir lagom med sås till den portionen och sedan några dillkvistar. Sedan stänger jag igen folien så att ingen sås kan rinna ut och sätter in hela plåten i mitten av ugnen på 225 grader i exakt 30 minuter!

Det är så gott, och man kan så klart göra massor av varianter på detta!

Till dessert blir det inlagda päron med grädde och som serveras med kaffe till! Enkelt men väldigt gott och det är verkligen barndomsminnen förknippade med det!

Självbjudna små troll tar plats! 🙂 🙂

Mina små hjärtan så söta så mitt hjärta smälter bara av att titta på dom!

Sedan avslutades det hela med en kopp kaffe i min fina Muminmugg med Snorkfröken!

Önskar er alla en fortsatt underbar lördag och trevlig helg! 🙂

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.