Måndag med träningsuppföljning


Började dagen med att gå upp 06:45 och väga och mäta. Måndag med träningsuppföljning är tradition. Jag hade gått ner 6,5 cm på mina mätställen. Det var i linje med vad jag förväntat mig. I dag blir det träning på gymmet enligt plan. Här i Göteborg ösregnar det så det passar bara bra att gå till gymmet.

Först en bild som inte är nytagen och som på något sätt är målbilden. Den här formen strävar jag efter. Det är då jag trivs med mig själv.

…och så har vi verkligheten

Nu funkar min träning superbra!

Mätning och vägning kompletterar varandra

När man vill förändra sina vanor och gå ner några kilo så är det oslagbart att både väga och mäta sig en gång per vecka. Det gör också att jag kan analysera hur det går med träningen. Just nu vet jag att jag lägger på mig muskler. Eftersom jag tränat hårt med 5 pass i veckan. Muskler väger mer än fett. Jag ser med blotta ögat att jag minskat på fett och då har jag lagt på mig muskler, vilket jag också kan se.

I början när man tränar styrketräning så går man inte ner så mycket, det blir mer att man står stilla ett tag. Det är därför det är ovärderligt att mäta sig så på ett antal ställen på kroppen så att man verkligen kan se att det minskar. Pepp är allt dom här första veckorna! Det tar 4 veckor att få in en vana och just nu tränar jag på tidiga morgnar. Målet är 4 stycken styrketräningspass i veckan och just nu ligger jag på 5. Det känns jättebra!

Träna på semestern

Jag vet att det är svårt att träna på semestern för många. Jag ser det som en möjlighet. Om jag bara lägger upp dagen på ett bra sätt så hinner jag med allt det där jag vill. Att träna på morgonen för mig är därför helt perfekt och i dag när regnet öser ner. Jag tjuvstartade träningen innan semestern med en vecka så jag ligger lite före och det känns bra.

Om det kommer dagar när vi är borta så att jag inte kan gå till gymmet så är regeln att jag måste byta ut den träningen mot minst 1 timmas promenad som motsvarar ca 7 km.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.