Min sommaroas!


I mitt tidigare liv så började jag min bana med att köpa kolonilott! Sedan blev det sommarhus och sedan sålde jag alltsammans och satsade allt på huset i stället, och byggde eget showroom, orangeri och nu har vi även en utbyggnad på gång.

Det mest tillfredsställande med flera ställen är möjligheten till att inreda! Det är också den enda anledningen att jag längtar till ett nytt boende. För att inreda det! Gärna något riktigt skruttigt som jag kan förvandla till något riktigt underbart! Ett torp som håller på att ramla ihop vore en sann dröm!

I dag tänkte jag därför visa mitt lilla sommarhus. Vi börjar med köket! Jag vill att köket skall vara husets hjärta. En av anledningarna är för att jag älskar porslin så är förvaring alltid en stor del hos mig!

I hela köket satte vi panel för att förstärka känslan av ett litet sommarhus! En soffa vid matbordet för att kombinera vardagsrum och kök! Här man samlas när vädret inte är lika inbjudande längre på sommaren!

Hissgardiner sydda av mig så klart för att förstärka med vackra tyger!

En bioetanol spis i hörnet för att värma upp lite extra ruggiga dagar. Utsikten är det heller inget fel på, havet och sjöbodar fast det är lite suddigt på denna bild. Även gäststugan ser ni i förgrunden.

Köket som är över 5 meter långt och som innehåller massor av förvaring. Lampor från IKEA som hänger över den långa disken och som döljer både diskmaskin och andra praktiska detaljer.

Det vackra badrummet där vi gjort varenda liten del själva. Kakalat satt upp duschväggar. Jag hittade värdlens finaste handfat med toalettstol på blocket som vi gjorde fina och satte in i gammadags stil! Jag fick betala endast 1000 kr för alltsammans. Så fint. Sedan köpte jag gammaldags detaljer med speglar, tandborstglas och krokar för att förstärka och så det fasade kaklet då förstås. Ingen enkel kakling direkt, men skall det bli fint så tar det tid!

Inte alla som har en altandörr i badrummet direkt ut på klipporna! Spröjs som vi tillverkade själva!

Sedan mitt vackra sovrum som jag älskar mest av allt, med sin underbara tapet i turkos och gardiner som är så vackra. Tyvärr ha jag lånat ut min hissgardin och den som fick låna den vägrar att lämna tillbaka den med andra gardiner, men jag får helt enkelt sy mig något ännu vackrare!

Gardinen mot tapeten är som sång i mitt hjärta!

Garderober hela vägen för att förvara kläder. Ett måste för att dölja allt man inte vill ha framme. de är inbyggda i väggen!

Ett hav av kuddar så klart! Kuddar kan man som sagt aldrig ha för många av!

När kvällen kommer hissar man ner mörkläggningsgardinen. Lägg märke till den lilla underbara pistolen i guld som är en vas! Lampskärmarna har jag själv tillverkat så klart och alla gardiner har jag självklart sytt själv!

Kuddar sydda av mig till min underbara grupp i trädgården!

Den lilla gäststugan som är inreddd med Ralph Lauren på väggarna och tygerna. Jag har sytt lampskärmar och gardinerna har jag sytt i jeanstyg och kantat med tyg från Ralphlauren och där jag sytt ett lapptäcke av alla överblivna tyger!

Där gästerna har all bekvämlighet som ett eget litet kök med kylskåp och en egen garderob! Havet precis utanför, vad kan man mer önska!

Min lilla oas men där köket utgör mittpunkten! Så härligt och där mina hundar kunat springa ut och in föutom på den tiden vi hade BAMBAM som gärna tog de andra tre på en egen liten tur utan oss. Höll sig alltid på vägen runt sommarstugeområdet…men ändå, den lille busen, så man kunde hitta dom i klunga längs vägen!

Hoppas ni har en fin kväll. Nu får jag maten här serverad så nu måste jag äta! 🙂 🙂

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.