Min träning!


Jag tränar precis som jag har planerat och allting går jättebra. Det är något magiskt över det där ordet ”att bestämma sig”. När man väl har gjort det så förstår man liksom inte vad som hände innan. Allting går lekande lätt och det är dit man måste komma och den enda som kan göra det är du själv och ingen annan!

Jag läser mycket på sociala medier och i bland blir jag lite förbryllad över vart vi är på väg någonstans. Jag läser om kroppspositivism och självklart skall vi acceptera våra kroppar, men själv skulle jag aldrig kunna acceptera min kropp när jag inte är hälsosam. Om jag låter mig själv gå upp i vikt (vilket inte är svårt alls om man skulle stoppa i sig allt man vill äta) så betyder det att jag riskerar min egen hälsa och då tycker jag att det är BRA att jag inte kan acceptera en kropp om man inte håller den inom vissa rimliga gränser och då menar jag varken för smal eller för tjock.

För egen del tycker jag att ett bra mått på att man är i en lagom form är att man kan röra sig bra, knyta skorna utan problem och böja sig ner till marken och nudda den med raka ben, och absolut inte ha någon mage som hänger över byxlinningen. Där någonstans är ok. Sedan sätter vi själva ett mått på hur långt vi vill komma. Jag vill gärna ha lite muskler och jag vägrar att köpa nya kläder i större storlek.

Det betyder så klart inte att någon kan rå för om man är överviktigt på grund av en sjukdom, det är självklart inte det jag säger, men jag tror att väldigt många fler skulle må bra av att försöka leva lite mer hälsosamt. Jag tycker själv att det är svårt i bland när vi pumpas med den ena matlagningsprogrammet efter det andra. Du kan inte längre se något TV-program, utan att mat är en stark koppling, men om vi verkligen skulle göra dom och äta allt, då skulle vi alla rulla fram och det är absolut inte hälsosamt. Så jag är väldigt tu-delad till kroppspositivism! Jag tycker självklart att man skall acceptera sin kropp men inom rimliga gränser.

Så nu vet ni det!

Jag försöker få in träning på det sätt jag kan, att bara promenera är ett urmärkt sätt. Så för dig som känner att du är överviktig och behöver bli av med ett antal kilo så är promenader ett av dom absolut bästa och helt oslagbart sätt att förlora vikt. Det finns flera skäl till det. För det första gör du av med kalorier när du promenerar, men det finns en annan viktig del, när man promenerar och inte kör intervall- eller pulshöjande träning blir man inte lika hungrig.. Det i sin tur innebär att man faktiskt kan hålla igen lite på intaget trots att man gjort av med en del. För i slutändan är det precis det som det handlar om att stoppa i sig mindre än vad man gör av med.

Jag har två regler

  1. Jag äter aldrig något som jag inte planerat (bjud fika på jobbet går bort)
  2. Om jag planerar att äta något lite extra måste jag göra av med kalorierna INNAN jag äter det

Bara att hålla mig till dessa två enkla regler gör att mycket helt onödigt går bort. För hur många gånger, med handen på hjärtat, har du inte tagit något som någon bjudit på utan att tänka om du verkligen vill ha det? Istället hade du kanske kunnat planera in något du verkligen tycker om!

Hoppas ni får en fantastiks dag!

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.