Odlingssäsongen sätter i gång!


Odlingssäsongen sätter i gång redan i januari för mig. Jag har bestämt mig för att odla Jätteverberna för att se om jag kan dra upp plantorna själv! Varje år testar jag nya växter. Helt enkelt för att det är roligt. Det värsta som kan hända är att det inte blir så bra och att man får köpa i Handelsträdgården i stället. Det har inte hänt så många gånger.

Här nedan ser ni en sirlig Jätteverbena i lila toner!

Jätteverbena hos Karl Fredrik på Eklaholm
Jätteverbena hos Karl Fredrik på Eklaholm

Här ser ni den igen med lila toner och sitt lite sirliga växtsätt!

Jätteverbena i Österlen i Skåne

Nu är jag utrustad med både eget orangeri och växtbelysning på insidan så detta skall bli bra. Jag skall även så fler Kronärtskockor för eventuellt skall några av dom få plats på min framsida! De behöver också lång tid på sig för att utvecklas på ett bra sätt.

Mitt vackra orangeri i svart som vi byggt själva

Min relation till Jätteverbena sträcker sig inte så långt tillbaka i tiden. De senaste året åker jag och Stefan varje sommar till Österlen eftersom det är där han är född. Österlen är så otroligt vackert. Under somrarna har jag gått genom parker med gigantiska arrangemang med Jätteverbena och jag har beundrat den där växten. Förra året när vi var hos Karl Fredrik på Eklaholm. Jag ville se hur det var i verkligheten, det jag tidigare sett på TV. Då såg jag ännu en Vebena i all sin prakt och det var då jag bestämde mig.

På innergården där hade han en fantasiskt Verbena. Det var här jag tänkte att jag måste dra upp egna plantor!

Här en annan bild från Handelsträdgården i Varberg dit jag åker med jämna mellanrum just för inspiration! I höstas hade dom satt Verbena i stora krukor av kortenstål. Så vackert!

Om ni får möjlighet till vår och sommar så gör ett besök till Eklaholm för det är verkligen en upplevelse! Olivträdet som dom planterat på en innergård är hel otroligt vackert! Det ser ut som det stått det i några 100 år.

Jag har tänkt att ha mina Jätteverbenor på min framsida där jag nu skall göra om trädgården och äntligen få plantera blommor, buskar och träd på alla håll och kanter.

Så i dag händer det. I dag skall fröerna ner i jorden och ställas på plats. Det skall bli väldigt spännande att se om jag lyckas med mina första Jätteverbenor.

Hoppas ni får en underbar dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.