Gör vågen till din bästa vän!


Jag har skrivit spaltmeter om detta fenomen att ”gör vågen till sin bästa vän”. Jag anser att vågen är det bästa verktyget som verkligen visar var du befinner dig någonstans på din hälsobarometer. Du behöver självklart inte dela vikten med någon annan. Själv har jag en liten lapp på väggen i badrummet där jag skriver upp min vikt varje morgon efter första toalettbesöket för att hålla mig på banan. Det hjälper mig att hålla koll.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är S%C3%A5-ofta-skall-man-st%C3%A4lla-sig-p%C3%A5-v%C3%A5gen.jpg

Många hatar vågen

Jag vet att många av er hatar vågen. Jag vet också att många rekommenderar att man skall slänga ut vågen. Det det dummaste jag hört. Jag har aldrig trott på det och tror ännu mindre på det nu sedan jag kom i klimakteriet. Om du inte vill se din vikt, då kanske du först skall ställa dig själv frågan. VARFÖR? Om ditt svar blir att vikten är helt oviktig, så vad skulle i så fall problemet vara med att väga sig?

Se kroppen som ditt företag – du vill att det skall gå bra!

Jag vill göra jämförelsen med ett företag man driver. Vem skulle säga ”att jag vill inte veta resultatet”? Ingen som är vid sina sinnens fulla bruk i alla fall. Den som inte vill veta det, är möjligen någon som det går dåligt för och som inte vill se sanningen i vitögat. Så ta tag i det och tänk om! Börja med att våga se sanningen som den är! Det är ditt första tecken på att du går i rätt riktning att du vågar titta  resultatet.

Handen på hjärtat så är det bara när du vet att du inte skött ditt energi-intag som du inte gillar att ställa dig på vågen. Det är egentligen precis då du skall ställa dig på vågen för att förstå vad ett felaktigt intag gör! Om du sedan adderar att du gör felaktiga intag dagligen. Då inser du snart vart det skulle leda. Alltså måste du ändra din inställning.

vågen är ett verktyg

Verktyg är till för att användas när man behöver dom som mest. Vågen är ett verktyg. Ett perfekt verktyg för att dagligen tala om var du befinner dig på din hälsoskala. Man kan säga vad man vill om vikt, men sanningen är den att övervikt är inte häslosamt och kommer bidraga till följdsjukdomar och för tidig död. Du väljer själv!

Vågen talar om för dig om du skött gårdagens intag. Jag väger mig alltid på morgonen när jag går upp efter mitt första toalettbesök. Då har jag kontinuitet i vad jag väger på morgonen. Väger jag för mycket så funderar jag på vad jag åt i går som gjorde denna uppgång. Har jag gått ner eller ligger kvar så drar jag slutsatser av det. På det sättet så vet jag, och lär mig hela tiden vad som påverkar just mig och min kropp, och det blir enklare och enklare att göra rätt.

När jag tränar som mest så kompleterar jag med mätning också. Det skrev jag om i mitt inlägg i går HÄR. Mest för att det är roligt att se resultaten! Vågen är min ständiga följeslagare som också gör att jag reagerar i tid. En av de viktigase delarna! Många säger att ”släng ut vågen” jag är av precis motsatt åsikt. Vågen är ett verktyg och inte slänger du dina andra verktyg du behöver i vardagen!

Man kan äta av precis allt, men man måste tänka sig för och planera så kan man känna sig stolt över sig själv att man sköter sitt ”maskineri” på bästa sätt. Mår kroppen bra så mår även du bra! Det är fakta. Man slipper skador och man håller sig frisk och kry. Bättre motivation tror jag inte finns!

Så kom igen börja med att väga dig varje morgon, och skriv upp det på en papper du hänger i badrummet. Följ din kurva och se hur enkelt det blir att ta rätt beslut.

Nu kör vi!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.