Så här blev vårt underbara julbord!


I går pysslade jag hela förmiddagen med att få färdigt alla delar på julbordet! Allting blev verkligen helt perfekt och så här belv vårt underbara julbord! Den fantastiska rödbetssalladen jag gjort hade färgats ännu mer härligt rosa när det fått vila i kylen i en dag! De grillade revbenen blev helt perfekta och pajerna skall vi inte ens tala om. Det är verkligen perfektion och ni hittar alla recept i mitt inlägg HÄR om ni är nyfikna på något.

Så här blev vårt underbara julbord!
Så här blev vårt underbara julbord!

Grynkorv är bara ett måste på mitt julbord. Det är en tradition sedan jag var liten och varje år är det samma sak jag får leta ihjäl mig innan jag hittar någon som kan göra den. Nu tror jag dock mitt letande är över för i år hittade jag en delikatessbutik i Göteborg som har grynkorv.

Laxpajer från himmelriket

Här nedan ser ni laxpajerna från himmelriket. Ni bara måste testa att göra dom om ni inte redan gjort det. Ni hittar receptet i länken högre upp! Jag dekorerar även mina laxpajer med färska räkor när dom är klara för servering för att det skall bli extra fina. Det är avokado som ni ser ligger som en sol och det lägger jag på sist innan jag sätter dom i ugnen.

Jag gör ägghalvor med hälften kaviar och hälften laxröra. Mums för båda två!

Redan proppmätt efter sillbordet

Sillbordet blev helt fantastiskt och när jag ätit av det så var jag redan proppmätt! Så i dag funderar jag på om vi kan äta sillbord till lunch och de andra delarna till middag. Jag vill njuta ordentligt så man verkligen kan ta lite extra av det man älskar mest!

Vi har bestämt att fira med familjen i en av mellandagarna och då skall vi äta lutfisk som vi har som tradition. Så himla bra att man kan bestämma en dag så att alla kan träffas i stället för att flänga runt när alla andra skall vara på vägen och säkskilt när man förstod senare att det var väldigt halt och många olyckor med köer till följd som inträffat!

Att duka i gårdagens solsken gjorde inte saken sämre! Så himla fin och kallt väder i Göteborg. Det tackar vi för.

När vi tagit vår tallrik från sillbordet så gjorde jag även i ordning två små tallrikar till hundarna, men satte dom en bit i från vovvarna när jag skulle fotografera då dom var väldigt exalterade. Så ni ser dom mellan tallrikarn med pajer. Dom fick grynkorv, korv och köttbullar.

Julbord hos oss

Så himla mysigt och jag njuter verkligen av dom här dagarna när kan fixa och göra fint och laga mat och mysigt överallt! Hoppas ni har en underbar jul och önskar er en god fortsättning på julen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.