Jag gjorde en variant på min jultårta. Det blev en jultårta med jordgubbar och marsipantomtar, non-stop och en blandning av philadelphiaost och grädde. Superfin tycker jag. När jag var liten så gjorde alltid min mamma en jultårta med marsipantomtar så man vill gärna ha en sådan till jul. För mig är det tradition att ha en jultårta även om alla är supermätta!
Här kommer mitt recept och den går så klart att göra utan marsipantomtar om det inte är jul!
Jultårta med jordgubbar och marsipantomtar
1 tårtbotten
300 gram Philadelphiaost
1,5 dl siktat florsocker
1 msk vaniljsocker
500 gram jordgubbar i små bitar
20 marsipantomtar
1 påse med non-stop jul-edition i glada färger
Gör så här
Skölj jordgubbarna och torka av dom. Skiva dom i små bitar och lägg i en skål.
Häll upp grädden och philadelphiaost i en bunke och tillsätt siktat florsocker och vaniljsocker. Vispa tills det blir en väldigt fast kräm. Blanda ner alla skurna jordgubbar och blanda försiktigt med en slickepott eller liknande.
Lägg den understa delen i tårtbotten på ett fint fat och bred på ett lager. Lägg nästa del och bred på ett lager. På översta lagret skall du även se till att täcka kanterna. Nu är det dags att sätta på marsipantomtar och non-stop. Jag sätter marsipantomtarna först och sedan sätter jag non-stop mellan tomtarna som jag tycker. Jag har även non-stop runt hela tårtan. Mums detta blir fint till eftermiddagsfikat när det stått till sig lite grand.
Nu har vi massor av tårta kvar även till i dag så det blir mysig fika i dag med!