Träning för 9:e dagen i rad och vågens betydelse i mitt liv!


I går tränade jag ingen och nu känner jag flytet Att det känns bättre i kroppen. Att jag rensar hjärnan och känner mig faktiskt mycket bättre. Tänk att 9 dagars träning i rad kan göra sådan skillnad. Nu kanske man inte räknar powerwalk till tung träning men det gör gott för kroppen. Särskilt när man för tillfället inte kan träna så mycket annat!

Jag väger mig varje dag, varje morgon när jag går upp efter första toalettbesöket så ställer jag mig på vågen för att kontrollera dagsstatus. För mig är den en nyckel till min hälsa. Jag vet att det finns dom som hatar vågen men jag tror att det beror på att dom använder den fel och alldeles för sällan!

Vågen för mig är en stund av reflektion över vad jag åt igår och hur påverakde det min vikt i dag! Det gör mig väldigt medveten om vad som påverkar vikten. JA, tänker du men det kan du lätt räkna ut själv. Det är sant, men om man drar slutsateser vilken påverkan olika saker får i detta fallet vikten, så är sannolikheten större att man gör sig själv medvetande och kanske gör en annan bedömning nästa gång man står och väljer om man skall äta det där eller ej. Eller också för att nästa gång vet man vilken påverkan det kommer få och då väljer man av rätt anledning.

Därför anser jag att vågen är det perfekta verktyget över dagens status, varken mer eller mindre, och jag kan själv välja vad jag vill göra åt det!

Jag förstår att vissa hatar vågen, det gör jag också när jag gått upp i vikt, men det gör det än mer viktigare att ändå väga sig varje dag för att försöka ta tillbaka kontrollen för det är det som det handlar – Ta tillbaka kontrollen!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.