Utplantering av Jätteverbena


Nu är det dags för utplantering av Jätteverbena. Jag ser verkligen fram emot att få se dom i rabatten. Jag sådde mina Jätteverbena från frön redan i januari. Nu har dom vuxit sig stora och fina och har blommat i säkert en månad redan. Jätteverbenan blommar från tidig vår till sensommaren och nu har det blivit dags för utplantering i rabatterna! När jag väljer växter är jag väldigt noga med att se hur lång blomtid dom har. Jätteverbenan står sig vackert blommande hela sommaren. Då blir det vackra rabatter som är vackra för ögat hela sommaren.

Utplantering av Jätteverbena
Utplantering av Jätteverbena
Utplantering av Jätteverbena
Utplantering av Jätteverbena

Den senaste veckan har jag haft växterna ute några timmar om dagen för att dom skall vänja sig vid sol, vind och lite kallare temperatur. Dom har hållt sig väldigt fina hela tiden. Nu är tiden kommen för att sätta Jätteverbenan i jorden.

Att så blommor från frön

Att så egna plantor är verkligen en process som är helt underbar. Först väntar man på att frön skall gro. Sedan ser man dom växa till sig och måste säkerställa att plantera om plantorna ett antal gånger. Man måste ge dom näring så dom blir ståtliga och fina. Sedan kommer man till ett stadium när man bara väntar på att få plantera ut dom. När utplantering skett så sköter plantorna sig sjäva lite mer än när dom står i krukor. Känslan är fantastisk.

Allt har sin tid och denna årstiden är helt underbar när man steg för steg får närma sig sommaren och ta till vara på alla dom där tillfällena och njuta av våren. Att plantera och fixa i trädgården är för mig helt underbart!

Jag börjar planteringen på framsidan

Dom fösta 6 plantorna har jag nu planterat ut på framsidan där Stefan har byggt en pergola med tillhörande rabatt. Här sådde jag massor av Allium i höstas och dom har kommit upp allesammans i ett fint mönster. Dom återkommer år efter år. Tanken är att jag i mitten på maj skall plantera ut ett antal Dahlior framför så att det blir lika vackert som förra året! Dahliorna växter sig fina på insdan och har blivit stora och ståtliga.

Jag använder Jätteverbenan som en bakgrund till andra växter. Det blir så fint med dessa ståtliga växter som vajar i vinden. Dom ser kanske sköra ut, men dom är väldigt tåliga och håller för vinden. Om ett par veckor blir det dags att plantera Dahliorna framför.

Utplantering av Jätteverbena

8 plantor satte jag i mina stora krukor på gaveln. Dom skall vara där som en fond mot de 8 Kronärtskockorna jag skall plantera ut troligen i helgen. Det är därför jag planterat dom så långt bak i krukan. Det är 4 stora grå krukorna som jag har på gavlen av vår utbyggnad! Det kommer bli så vackert.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.