Världens enklaste och godaste kardemummakaka!


Nu skall jag påminna er om det bästa receptet på världens enklaste och godaste kardemummakakan. I dag är det fredag och vad passar väl bättre än att göra en kaka till fikat i helgen. Eftermiddagsfika på helgen är ett måste här i Göteborg, det är sedan gammalt.

Kardemummakakan blir inte sämre av att man inte behöver en matberedare för att baka den. Den är faktiskt så enkel att man bara behöver röra ihop smeten.

Världens enklaste och godaste kardemummakaka!
Världens enklaste och godaste kardemummakaka!

Att lägga pärlsocker ovanpå ger den en liten knaprig smak och det blir verkligen perfekt avvägt.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Kardemummakaka-1024x685.jpg

Detta recept är därför perfekt om man befinner sig i sommarhuset eller kanske ren av husbilen, och helt enkelt inte vill eller orkar göra något avancerat. Kardemumma är dessutom en av de kryddor som dom allra flesta älskar eftersom den är starkt förknippad med nybakade bullar. Att man själv kan göra något så gott utan att behöva anstränga sig är så klart ett stort plus.

Kardemummakaka är faktiskt en av mina egna absoluta favoriter i bland fikabröd. Det är näst intill omöjligt att inte ta en bit till!

Recpt på kardemummakaka

100 gram smör

3 dl strösocker

4 dl vetemjöl

3,5-4 tsk malen kardemumma

2 tsk bakpulver

2 dl gräddfil

1 ägg

Så här bakar man kardemummakakan

Börja med att sätta ugnen på 175 grader

Smält smöret och pensla- och bröa formen till kardemummakakan. Jag valde en springform eftersom jag vill kunna ta ut kakan på ett snyggt sätt. Det funkar så klart även med en vanlig sockerkaksform.

Blanda alla torra ingredienser från receptet i en bunke. Tillsätt därefter ägget lätt uppvispat med en gaffel. Tillsätt gräddfilen till smeten och det smälta smöret och rör sedan till en jämn smet.

Häll över smeten till kakan i den bröade formen och jämna ut den. Häll rikligt med pärlsocker ovanpå kardemummakakan.

Ta lite extra pärlsocker då en del av sockret smälter i ungen! Så snåla inte!

När man kommit så här långt är det bara att ställa in den strax under mitten i ugnen och låta den stå där i cirka 40 minuter! Ta en baknål och känn efter så den är klar när 40 minuter gått! Du ser även att kakan är klar när den börjar lossa från kanterna. Nu har du fixat eftermiddagsfikat på nolltid!

Kardemummakakan är bland det bästa jag vet

När kakan är klar så lägger du den på en tallrik och öppnar försiktigt springformen och tar bort kanten. Om du inte bakat kakat in en springform så tar du två tallrikar och välter först över kakan äver till på den ena tallriken så den hamnar upp och ned. Sedan välter du tillbaka kakan på serveringsfatet.

Detta är verkligen det bästa receptet på den saftigaste kardemummakakan. Jag lovar er att om ni bjuder era vänner och bekanta på denna kaka så kommer samtliga att be att få receptet på denna saftiga kardemummakaka, för så god är den verkligen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.