Tillverka ditt eget hjälpmedel för montering av takplattor 2 kommentarer


I går när jag kom hem så visade Stefan hur man kan tillverka ditt eget hjälpmedel för montering av takplattor. Han är alltid full av goda idéer och gör alltid allt för att göra arbetet lättare och mer effektivt.

Delar för tillverkning av hjälpmedel för montering av takplattor

Så här kommer tips om hur du kan tillverka ditt eget hjälpmedel för att underlätta montering av takplattor. Det är roligt att dela med sig när man har bra tips.

Här kan ni se hur det såg ut i steget innan detta om ni är intresserade HÄR

Dock slutade inte jobbet vid min hemkomst igår utan jag fick själv bara börja med annat jobb av en annan karaktär. Jag fick bära upp alla takplattor medans Stefan monterade med sitt nya hjälpmedel som han tillverkat.

Jag tyckte att Stefan kommit så långt under dagen och att det var inte mer än rätt att jag fick göra lite av det tunga arbetet att bära upp alla plattor. Det blir dessutom motion för mig. Man måste se det positivt. Dessutom så blir min walk-in-closet färdig fortare.

Detta har Stefan använt till sitt hjälpmedel för takplattor

Det hjälpmedel som Stefan har tillverkat kommer underlätta monteringen av takplattor. Verktyget består av en takstötta, en pallbock som är fäst på en rund rullbräda med hjul. I toppen är en platta monterad som takplattan vilar emot. Detta hjälpmedel underlättar monteringen och håller takplattan på plats när Stefan skruvar upp den. På det sättet så kan han utan hjälp sätta hela taket. Samtidigt gör han arbetet mindre tungt för egen del.

De första takplattorna på plats med det nya verktyget till hjälp

Detta behövs för att tillverka hjälpmedel

1 Rund platta med hjul, en pallbock, en takstötta, en träfiberplatta och en gängad stång. Samt två muttrar och fyra stycken gummifötter. Gummifötterna är till för att takplattan inte skall glida när man lägger upp den.

Här ser ni delarna till Stefas uppfinning

Stefan är uppfinningarnas mästare. Han löser alltid sin uppgift på bästa sätt och för att underlätta alla moment. I bland försår jag inte var han får alla sina idéer i från. Jag är väldigt glad och tacksam för detta!


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Tillverka ditt eget hjälpmedel för montering av takplattor