Inspiration att binda en bukett till orangeriet! 1 kommentar


I dag har jag verkligen fått vårkänslor. När jag skulle gå en sväng med hundarna på lunchen så insåg jag genast att det var för varmt för vinterjackan så jag fick byta mot en tunnare jacka. Det är väl ett tecken om något på att det är vår i luften. Vårvädret gav mig också inspiration att binda en bukett till orangeriet så jag stack i väg och köpte mig lite snittblommor på lunchen!

vårkänslor och binda en bukett till orangeriet
Binda en bukett till orangeriet och kvällens middag

När jag kom hem så band jag en buktett av blommorna jag köpt. Det blev brudslöja och lejongap. Buketten skall stå i orangeriet där vi skall äta middag i kväll.

Att binda en bukett

När jag var ung så jobbade jag i en blomsterbutik och fick lära mig grunderna i både binderi och att göra grupper! Det har jag stor nytta av och ett genuint intresse förstås! Dagens bukett kan man säga representerrar mitt humör för dagen med rosa brudslöja och limegröna/vita lejorngap! Så fint och fräscht!

Lejongap och brudslöja

Ta bort blad på själkarna för en hållbar bukett

Den absolut viktigaste delen i att binda blommor är förstås underarbetet som med precis allt man skall göra. Alla blad behöver tas bort från stjälkarna för en hållbar bukett. Har man rosor så tar man även bort alla taggar. Jag har under mina år i blomsteraffär gjort i ordning 1000-tals blommor när dom kommer för leverans! Att ta bort löv och blad gör att vattnet håller sig fräscht längre och det i sin tur håller blommorna fina. Det är en förutsättning om man vill att blommorna skall hålla länge. När man väl fått en bukett så skall man förstås snitta blommorna dagligen och ge dom nytt vatten. En bukett skall hålla i minst en vecka och ofta längre om man sköter dom rätt. Om dom inte gör det så kan man undra över kvaliteten på blommorna och kanske köpa blommor någon annanstans nästa gång.

Nu har dukningen i orangeriet startat med en fin butkett för att fira in helgen som traditionen bjuder!

Dagen till ära har jag dukat lite somrigt med fluffiga tallriksunderlägg för att jag helt enkelt vill ha det så somrigt som möjligt! Det blir dukning med mitt sommarporslin i dag. Jag kallar det sommarporslin eftersom jag tidigare haft det i sommarhuset.

Lejongap och brudslöja

I går kväll diskade jag allting i orangeriet och gjorde extra fint för helgen! Det skall bli så himla mysigt att äta middag här ute i kväll.

Nu skall jag även fixa lite i showroom där vi skall öppna en flaska champagne och äta förrätt idag! Önskar er en underbar fredag!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Inspiration att binda en bukett till orangeriet!