Bästa receptet på cheesecake med mango och passionsfrukt!


Nu har jag gjort det! Det perfekta och bästa receptet på cheesecake med mango och passionsfrukt! Den blev faktiskt perfektion! Här kommer mitt recept. Jag gjorde min cheesecake i en form som är kvadratisk och är 23×23 cm. Jag får ut 25 bitar från denna form och blir en perfekt bjudstorlek!

Världens godaste cheesecake med mango och passionsfrukt
Världens godaste cheesecake med mango och passionsfrukt

Cheesecake med mango och passionsfrukt

20 st digestivekex utan tillsatt socker (Göteborgskex har en sådan variant)

125 gram smör

2 pkt med fryst mango (250 gram x2)

Saften av en citron

2 dl strösocker

2 tsk agar agar

900 gram philadelphiaost orginal

3 dl grädde

8 passionsfrukt (jag använde 3 till dekoration)

2,5 dl mangojuice

Saften från 0,5-1 citron

3 gelantinblad

Gör din cheesecake så här:

Klä en form på 23×23 cm med bakplåtspapper. Kör digestivekexen till smulor i en matberedare. Smält smöret och blanda väl med smulorna. Häll smeten i din form och tryck ut smulorna med baksidan av en matsked. Ställ in formen i kylen.

Lägg all mango tillsammans med saften från en citron i en kastrull och koka upp under omrörning. När det har kokat en stund och mangon är mjuk och börjar falla sönder så drar du kastrullen från plattan. Kör mangon med en handmixer tills du har en slät puré. Tillsätt strösocker och agar agar pulver och låt koka upp och låt koka i 4 mintuer. Häll över purén i skål och låt svalna i rumstemperatur.

Vispa tills du får en tjock smet

Vispa philadelphiaosten och grädden tillsammans i en bunke i din matberedare eller med handvisp, tills du får en tjock smet. Häll i den avsvalnade mangopurén och vispa lite till tills det blandat sig väl.

Tag ut formen från kylen och häll i smeten. Bred ut smeten jämnt och dunka formen i bordet några gånger så att eventuella luftbubblor försvinner. Tänk på att göra den jämn för du skall sedan hälla på en gele-spegel och du vill inte att vätskan hamnar längs kanterna när du häller på den. Ställ in cheesecaken i kylen.

Cheesecake med gelespegel

Så här gör du gele-spegeln

Ta gelantinbladen och lägg dom i en skål med kallt vatten i ca 5 minuer. Därefter tar du en kastrull och häller upp 2,5 dl mangojuice. Skär 5 passionsfrukter på mitten och skeda ur fröna och lägg i kastrullen. Tillsätt citronsaft och smaka av. Koka upp. Lägg därefter i de blötlagda gelantinbladen i den varma juicen och rör om tills allt har smält i hop. Ta en liten tillbringare och töm upp gelen i och låt svalna. När gelen svalnat tar du ut cheeskaken ur kylen och häller på gelen och ställer genast in cheesecaken i kylen igen. Låt den nu stå i kylen i minst 6 timmar eller tills dagen efter.

Jag ligger just nu på topplistan då Stefan älskade cheesecaken.

Dagen efter så lyfte jag bara försiktig upp min cheesecake och lade den på en fin bricka med tårtpapper som underlägg. Därefter klippte jag bort bakplåspappret som synter. Dekorera med Passionsfrukt. Dags att servera!

.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.