Brownie med choklad- och björnbärscreme!


I går slängde jag ihop en liten brownie med choklad- och björnbärscreme som skulle serveras till kaffet som en liten dessert. Jag använde en ny form jag köpt med avtagbara kanter och jag gjorde 2 stycken men nästa gång så kommer jag bara göra en av samma mängd!

Brownie med choklad och björnbärscreme
Brownie med choklad- och björnbärscreme

Recept på mini-brownie

50 gram rumsvarmt smör

Strösocker 1 dl

Ägg 1

75 gram mörk choklad

1,25 dl vetemjöl

Kakao 1 msk

Vaniljsocker 1 tsk

Havssalt 1 nypa

Mjölkchokladcreme

130 gram mjölkchoklad

0,75 dl vispgrädde

1 msk glykos

1 msk smör

Björnbärscreme

100 gram björnbär

1 gelantinblad

2,5 dl vispgrädde

2 msk strösocker

0,5 tsk vaniljsocker

Garnering

Fina färgglada sockerkulor

Gör din minibrownine så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker mjukt. Tillästt ett ägg och rör till en jämn smet. Smält chokladen och rör ihop med smeten. Tillsätt det torra ingredienserna och rör till en fin och jämn smet.

Smöra och bröa formen med ströbröd. Häll i smeten och grädda i 20-25 minuter. Tag ut kakan och låt den svalna i formen och ta inte ut den förrän den är kall och har stelnat.

Smält chokladen i microvågsungen. Koka upp grädde och glykos och häll det över chokladen. Rör tills du får en jämn smet och blanda ner smöret och se till så det smälter och blir en jämn smet. Låt stå i rumstemperatur i ca 3 timmar.

Minibrownie
Minibrownie

Björnbärscreme

Tina bären och mixa dem. Sila bort fröna genom att trycka massan genom en sil. Lägg gelantinbladet i 1 dl kallt vatten i 5 minuter. Koka upp vispgrädde, vaniljsocker och strösocker. Tag kastrullen från spisen. Lägg i gelantinbladet och låt det smälta i den varma massan. Blanda ner björnbärspuren och låt smeten stå i kylen i 3 timmar.

När kakan kallnat så tag den ur formen och lägg upp den på ett fat. Använd en sprits och spritsa ut chokladcreme och björnbärscreme i ett vackert mönster. Lägg på fina sockerkulor där du tycker att det passar. Dom fastnar väldigt fin i björnbärscremen.

Brownie på fat
Minibrownie på fat
Dekorerad minibrownie med choklad- och björnbärscereme

Det blir väldigt vacker på dukningen. Själv tog jag bara en liten smakbit. Jag var tvugen att smaka för att veta om det blev bra, och jag kan säga att den blev perfekt!

Gott med en smakbit till kaffet

Det räcker faktiskt med en liten mumsbit. Jag tycker det blir så himla fin på bordet och det gör halva känslan. Nu har jag en kvar som jag kan dekorera tills i eftermiddag när det är fika!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.