I går bestämde jag mig för att göra en dessert som jag skulle servera efter middagen. Vi en sådan fantastiskt fin kväll. Trots att det regnat hela dagen så tittade solen fram på eftermiddagen och jag bestämde mig att middagen skulle dukas upp och serveras i orangeriet! Det är så himla mysigt att sitta där. Jag skulle prova att göra en citronkladdkaka med grädde och skivade jordgubbar toppat med riven vit choklad. Något jag aldrig tidigare gjort. Den blev helt fantastiskt god!
Citronkladdkaka med grädde och skivade jordgubbar
3 ägg
200 gram smör
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 nypa salt
3 msk saft från citronerna
Rivet citronskal från 2 citroner
Till Servering
Vispad grädde
Skivade jordgubbar
Riven vit choklad
Gör din Citronkladdkaka så här:
Smält smöret. Smöra och bröa en springform ca 23 cm med ströbröd. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla övriga ingredienser i en bunke och häll i det smälta smöret och rör försiktigt till en jämn smet och häll den i springformen. Sätt in den i ugnen i 28 minuter. Den blev den perfekt enligt mig. Tag ut citronkladdkakan och låt den svalna i sin form. När kakan har svalnat tag loss kanten på formen och strö över florsocker. Sedan är det dags att montera. Jag tog desserttallrikar och lade på grädde och jordgubbar lite slarvigt och med vit choklad ovanpå!
Vispa grädde och skiva jordgubbar. Skär upp en skiva av citronkladdkakan och lägg på en desserttallrik toppa med vispad grädde och skivade jordgubbar och riv vit choklad över. Njut!!! Jag serverade med en härlig kopp cappuccino till desserten.
Citronkladdkaka kan vara en perfekt dessert en härlig fredags så varför inte göra en tills i kväll! Citronkladdkakan fungerar så klart lika bra som fika. Ni kommer få frågor om receptet det kan jag garantera! Detta kommer bli något jag gör igen snart!