Cocosbollar! 2 kommentarer


Jag som är född i Mariestad och som åt cocosbollar från Klings Glass som lördagsgodis vet hur en god cocosboll skall smaka.

Jag håller dock på att fundera hur jag skall göra för att ha runda fina cocosbollar med rån i botten och doppa dom i choklad, men detta var mitt första försök sedan jag var liten och bakade med min storasyster hemma! Dom blev verkligen superfina och fasta!

Recept cocosbollar i långpanna

1 äggvita

4,5 dl strösocker

0,75 siktat florsocker

1,5 dl kallt vatten

1,5 msk gelatinpulver

1,5 dl kokande vatten

Garnering

4 dl cocos

2 msk ögonkakao

2 tsk vaniljsocker

Häll kallt vatten, strösocker, äggvita och florsocker i en skål. Börja blanda ingredienserna.

Koka upp 1,5 dl vatten och vispa ner gelantinpulver med en handvisp så det löser sig fint.

Sätt sedan på matberedaren på fullfart och häll en jämn stråle av det varma vattnet du just blandat med gelantingpulver och låt det vispa tills det blir vitt och fluffigt och riktigt fast.

Lägg sedan ett smörpapper i en form som är ca 15x25cm (tag större form om du inte vill ha dom så höga) Strö ut cocosblandningen i ett jämt lager på botten och spara till att strö cocosblandning även på ovansidan och spara även för att sedan rulla dom i när dom är klara och du skall skära upp dom.

Ställ den formen i kylen i 2 timmar. Ta ut formen och skär upp dom i lagom stora bitar. Rulla även sidorna i cocosblandningen så ser det riktigt proffsigt ut!

Nu i kväll skall jag baka hemmagjord pizza till mello-kvällen. Stefan han blev så förtjust i mina cocosbollar att han till och med följde med mig på en 9 km runda! 🙂 Det händer inte annars så jag är ganska populär idag! 🙂

Ha en fin fortsatt eftermiddag och kväll!


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Cocosbollar!